How much NOD32 use the memory?

Discussion in 'NOD32 version 2 Forum' started by mfaiz, Feb 12, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mfaiz

    mfaiz Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Posts:
    7
    Location:
    Malaysia
    Hi guys!

    I want to know...
    actually how much nod32 v2 use our memory computer / cpu usage?
    and how about nod32 v3 ?

    Thanks you...
     
  2. mfaiz

    mfaiz Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Posts:
    7
    Location:
    Malaysia
    Please somebody help me...
    I'm still newbies...
     
  3. ASpace

    ASpace Guest

    It depends . If your CPU is too busy (let's say it so) , it will drop down.
    Generally - v2's kernel uses about 22 Mb ; v3 EAV about 28-30 Mb , v3 ESS no more than 35 Mb

    It may vary as I already wrote . It is important to be said that NOD32/EAV/ESS is one of the fastest/lightest products in the industry no matter how much RAM/CPU it needs and that you must try it yourself on your computer first
     
  4. jimroe

    jimroe Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Posts:
    9
    Location:
    Northwest Pennsylvania
    On my Win2k workstation, nod32kui.exe is using 2,184 K and nod32krn.exe is using 24,552 K.

    I've just been struggling with a disaster on this machine - caused by SAV CE, and in the last week or so I have tested AVG, NOD32 V3, and BitDefender. I liked NOD32 V3 but it didn't like this machine but of ALL I have tried, NOD32 V2.7 lets this machine "breath" - it is noticibly faster at everything it does with this product installed. My general opinion is that it's as fast as it is with no AV software installed.
     
  5. subset

    subset Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Posts:
    825
    Location:
    Austria
    Hi,

    I tested NOD32 2.70.39, the RAM usage was about 25 MB and it run very light on my system (2 GB RAM, dualcore CPU, XP).
    The RAM consumption maybe depends on your installed RAM, I am not exactly sure.
    KAV for example uses a little less RAM on my system than NOD32, but that doesn't mean, that it automatically runs lighter.

    Therefore I fully agree with HiTech_boy and jimroe.

    Cheers
     
  6. mfaiz

    mfaiz Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Posts:
    7
    Location:
    Malaysia

    Ok... thank you...
     
    Last edited: Feb 12, 2008
  7. mfaiz

    mfaiz Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Posts:
    7
    Location:
    Malaysia
    can you tell me how i can know how much NOD32 v2 or V3 use
    my computer memory...
     
  8. ASpace

    ASpace Guest

    Simply open the Task Manager in Windows (button CTR+ALT+Del)

    You'll see them. For v2 processes are called nod32krn.exe and nod32kui.exe
    In v3 they are called egui.exe and ekrn.exe

    Here is mine , currently very low
     

    Attached Files:

  9. Blackcat

    Blackcat Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    4,010
    Location:
    Christchurch, UK
    Keep an eye on CPU time for ekrn.exe in version 3.
     
  10. mfaiz

    mfaiz Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Posts:
    7
    Location:
    Malaysia
    Thanks a lot...

    but how much if in MB...

    4964 k > how much in MB...?
    1652 k > how much in MB...?

    p/s: sorry for my little stupid question... but I'm really2 don't know that...
     
  11. ASpace

    ASpace Guest

    As I said it will vary and most of the time it is not 4964 k

    4964/1024=4.847 Mb
    1652/1024=1.613 Mb
     
  12. Brian N

    Brian N Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Posts:
    2,148
    Location:
    Denmark
    v2 is much lighter and much faster than the new version.
    It doesn't have any blurry text either.
     
  13. Eagle Creek

    Eagle Creek Global Moderator

    Joined:
    Jul 27, 2004
    Posts:
    734
    Location:
    The Netherlands
    I'm using both NOD32 2 and 3 at different machines but I haven't noticed a significant difference in speed.
     

    Attached Files:

  14. mfaiz

    mfaiz Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Posts:
    7
    Location:
    Malaysia


    ok... thanks a lot...
    thank you again...
     
  15. jftuga

    jftuga Registered Member

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Posts:
    64
    Location:
    Athens, GA
    On my XP/SP2 system with NOD32 version 2.70.39:

    nod32.krn.exe 25,632K
    nod32kui.exe 2,560K
    total 28,192K

    -John
     
  16. piranha

    piranha Registered Member

    Joined:
    Mar 21, 2005
    Posts:
    623
    Location:
    Laval, Qu?bec, Canada
    P3 733, 512 Mb ram
    XP home SP2

    NOD32 v2.7

    nodrkrn.exe 27064 ko
    nodkui.exe 1792 ko

    total 28856 ko
     
  17. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,740
    Location:
    Texas
    One off topic post removed.
     
Thread Status:
Not open for further replies.