How do I set for this ports ...?

Discussion in 'LnS English Forum' started by yy4u, Sep 26, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yy4u

    yy4u Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    3
    Hi there!
    im facing the problem of unable to received the guest info n so disconnected from the host. i hav no idea hw to slove it when LNS is start.
    lfs.JPG
    PS: Live for Speed (online racing simulator game)

    According to Live for Speed F&Q:-
    refer = http://www.lfs.net/?page=faq&id=13
    Pictures below, is it the correct way for the ports that mention at above!
    lfs1.JPG
    lfs2.JPG
    lfs3.JPG
     
  2. Climenole

    Climenole Look 'n' Stop Expert

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Posts:
    1,640
    Hi yy4u :)

    The best way to know what happen with this program and create rules according to his behaviour
    is to use 2 TESTS rules (one TCP , one UDP) for this program...

    1 ) Download the rules file attached with my post

    2 ) Rename the file by removing the .TXT

    3 ) Import the rules in LnS

    4 ) double-click on each rule and add the program LFS in the rule
    with the button "applications..." save, ok...

    5 ) In the enhanced LnS rules set, move both rules just before
    the general rule "TCP: allow most common Internet services"

    6 ) Save and apply

    7 ) Reboot

    8 ) Try the game and check in the log for the port really in use
    You can upload a copy of your log here for further help.

    Hope this help. Let us know.

    :)
     

    Attached Files:

  3. yy4u

    yy4u Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    3
    hi Climenole

    thx ur replied.
    ya i had follow ur given tests rules n steps... n success connected without any problems... so what should i do for next ..

    here is the log of LFS-test rules
    View attachment raw09272007.log
     
  4. Climenole

    Climenole Look 'n' Stop Expert

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Posts:
    1,640
    Hi yy4u :)

    Thank you for your reply and the raw log :thumb:

    I create 2 rules for your game based on information of your Test rules log.

    1 ) Download the rules file

    2 ) Rename the file by removing the trailing .TXT

    3 ) Import the rules in LnS

    4 ) Add the program Live for Speed in each rule like this:
    double-click on the rule to open the editor
    click on "applications..." button
    add the program in the rule and save it

    5 ) Move these specific rules just before the general rule
    "TCP: allow most common Internet services"

    6 ) Save and apply

    7 ) reboot then try the game.

    Tell me if it's working fine.

    :)

    I attached here the rules file and the .csv from your log. It can be read with a spreadsheet like OO Calc, Star Office SCalc or MS Excel (comma separated file)
     

    Attached Files:

  5. yy4u

    yy4u Registered Member

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Posts:
    3
    thx you so much for teaching.

    the rules working fine when LFS connect to the specific host. other than that same error message appear.

    Thus in order to connect to any other host i nid to open the remote port depend on which host i nid to b connect.... that mean different host using different port.. n so i hav to select the range of ports for my require.

    therefore i change the second rule LFS 2 as shown as below... n not yet face the same problem but safety issue occur while gaming.
    lfs.JPG

    for my understanding am i right?
    PS: very sry about a newbie question.
     
  6. Climenole

    Climenole Look 'n' Stop Expert

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Posts:
    1,640
    Hi yy4u :)

    Yes, you understand right ! :thumb:

    :)
     
Thread Status:
Not open for further replies.