How can I change my default browser to firefox?

Discussion in 'other software & services' started by spider_darth, May 3, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. spider_darth

    spider_darth Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Posts:
    82
    How can I change my default browser to firefox?

    Everytime I pressed on a link in Windows, it'll automatically open the webpage in IE.

    Is there anyway I can change Windows to default to firefox instead of IE?
     
  2. elio

    elio Registered Member

    Joined:
    May 3, 2007
    Posts:
    77
    Tools/Options/Main/System Defaults/Check Now
     
  3. Bob D

    Bob D Registered Member

    Joined:
    Apr 18, 2005
    Posts:
    1,150
    Location:
    Mass., USA
    In Explorer Tools / File Types / Folder Options, check your file associations with HTM, HTML. Change as necessary.
    As a last resort if all else fails, is a free tool 'Setbrowser'.
     
  4. spider_darth

    spider_darth Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Posts:
    82
    Thanks guys!! :D
     
  5. Mrkvonic

    Mrkvonic Linux Systems Expert

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    8,695
    Hello,
    Open Firefox.
    Tools > Options > Main.
    At the bottom, there's System defaults, a checkbox:
    Always check if Firefox is the default browser... Tick it. Close Firefox.
    Open it. If it pops a message telling you Firefox is not the default browser, would you like it to be? Untick (always ask checkbox), answer yes.
    Bob's your uncle.
    Mrk
     
  6. Jo Ann

    Jo Ann Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Posts:
    508
    Slightly OT, but as an IE7 user who would like to try FF, is it straight-forward to import my IE7 Favorites into FF?
     
  7. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,728
    Location:
    Texas
    Very simple.
     

    Attached Files:

  8. Jo Ann

    Jo Ann Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Posts:
    508
    Thanks Ron, but I presume that the bullet in your picture isn't indicating the correct (1st) selection. ;)
     
  9. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,728
    Location:
    Texas
    In your case, no. In my case, yes. :D
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.