HitmanPro.ALERT Support and Discussion Thread

Discussion in 'other anti-malware software' started by erikloman, May 25, 2012.

  1. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,420
    Location:
    Under a bushel ...
    Yes, posted there too. It is simply to remove the dongle - then it boots. I haven't found a solution. Hoping a cumulative update will fix it again.
    I don't have the HMPA on that machine. So I think that is probably a W10 / driver related issue.
    Not sure about your 'keyboard' issue.
     
    Last edited: Oct 12, 2016
  2. Lonesome Bob

    Lonesome Bob Registered Member

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Posts:
    17
    Location:
    unknown
    Windows 7 SP1 running HMPA 3.5.3 build 562 (released) along with MBAE/MBAR. Changed drive letter associated with DVD optical drive (D to R). Safe removal of SanDisk Cruzer USB flash drive 8GB (F) triggered BSOD (hmpalert.sys).
     
  3. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    41,862
    Some members reported it too (BSOD after removal of an USB drive).
    Maybe it helps to upgrade to the Build 565 (beta):
     
  4. ohgood

    ohgood Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2015
    Posts:
    38
    Location:
    cold upper midwest
    Just now upgraded. Very smooth, feels even "lighter". Nice work!!
     
  5. MikeRepairs

    MikeRepairs Registered Member

    Joined:
    Mar 26, 2014
    Posts:
    80
    Location:
    Kissimmee, FL
    No problems with the 565 beta. Using it on many computers now.
     
  6. Bowhunter26

    Bowhunter26 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Posts:
    36
    Location:
    Arkansas, USA
    Yes, when I restart the pc is when it happens:mad:, if I unplug the dongle and let windows boot completely up and then plug it in, the mouse will work (no HMPA doing it this way), but if its plugged in when the computer is booting up, it will hang on the spinning circle until I unplug and plug it back in and then I get the HMPA "New Keyboard Detected" (even though its a mouse only;)) and then the mouse will not work until I restart the system again without the dongle plugged in. Also I cannot shut down the system inside windows 10 either by going to Start -> Shutdown, it says shutting down and then the monitor goes to sleep, and the computer will reboot back into Windows without turning off after about 2-3 minutes or so. But if you physically press (not hold down) the power button on the tower it will shut down and turn off. :thumbd:

    Yea, hope they fix it soon!:mad: Didn't have this problem until the last update about a week ago.
     
  7. hawki

    hawki Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    5,633
    Location:
    DC Metro Area
    Have you asked for a solution on The MCSFT Community Support Forum? You might get lucky and get one.

    http://answers.microsoft.com/en-us
     
  8. test

    test Registered Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Posts:
    496
    Location:
    italy
    ok, starting from Chrome 54.0.2840.59 m (64-bit) i lost flyout notification (10 x64 AU build 14393.321, Alert 562)
     
  9. Bowhunter26

    Bowhunter26 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Posts:
    36
    Location:
    Arkansas, USA
    Done that. Checked several times for updates, and it says none available. So I guess I'm caught up for now.;)

    I'll try that this evening. Thanks!:thumb:
     
  10. Bowhunter26

    Bowhunter26 Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Posts:
    36
    Location:
    Arkansas, USA
    Flyout working great here on Chrome Version 54.0.2840.59 m (64-bit)

    EDIT: Sorry @test your right, Flyout is NOT WORKING on Chrome Version 54.0.2840.59 m (64-bit) HMPA 3.5.4 B565

    Try updating HMPA to 565, and see if that fixes the problem. :thumb:

    http://test.hitmanpro.com/hmpalert3b565.exe
     
    Last edited: Oct 13, 2016
  11. Garf99

    Garf99 Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Posts:
    8
    Location:
    USA
    As for the Bitdefender compatibility issue; when the Bitdefender threat control is on - some programs (such as Boxcryptor classic and Gsyncit) cannot not expose their GUI (although the process does run) and their tray icon does not appear.
     
  12. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,420
    Location:
    Under a bushel ...
    Please post any info / progress with that issue here?
     
  13. deinu

    deinu Registered Member

    Joined:
    Oct 14, 2016
    Posts:
    11
    Location:
    italy
    Good evening everyone I am with win10 anniversary, bitdefender AV2017plus, sandboxie 5.14, HitmanPro.Alert 3.5.4 Build 565 Beta, expressvpn when I was windows 10 (non anniversary) I had no problems, now just install hitman expressvpn the program does not open and runs in the background using about 20% of cpu making the use of the pc impossible if I uninstall hitman okay! whyyyyy?
    sorry for my google translator english i am italian boy of 55 years old
     
  14. escalibur

    escalibur Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2013
    Posts:
    118

    Nah 3DMark's Java is still blocked. Even with the latest 565 BETA.


    Faulting application name: javaw.exe, version: 8.0.910.15, time stamp: 0x573fae4c
    Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.14393.206, time stamp: 0x57dacde1
    Exception code: 0xc0000374
    Fault offset: 0x000d9841
    Faulting process id: 0x2cb4
    Faulting application start time: 0x01d2266bb703c6f4
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\3DMark\bin\x64\jre\bin\javaw.exe
    Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ntdll.dll
    Report Id: 46d03e63-b017-45fe-9d70-41023a9168db
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:



    HitmanPro.Alert has detected Java as an regular Java and it is added automatically to the blue tile.
     
  15. mrhex1

    mrhex1 Registered Member

    Joined:
    Jul 2, 2016
    Posts:
    19
    Location:
    Timbuktu
    I have ran into the BSOD issue on both my laptop & desktop after a removal of a USB flash drive. Upgrading to the Build 565 beta seems to have alleviated the issue. Both my desktop & laptop are running Windows 10 Pro, so I think that is an issue with HMPA + Windows 10.

    Erik, if you would like a copy of my mini-dump logs I would be happy to provide them.
     
  16. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,420
    Location:
    Under a bushel ...
    @Bowhunter26 FWIW on my primary laptop with HMP.A 565 I am using a Bluetooth mouse but was having problems with it, so put my Logitech wireless USB mouse dongle into this machine and HMPA also issued the 'New Keyboard Detected' warning. I 'allowed' it , and the mouse worked. Bad USB is enabled. So as posted elsewhere, I think the dongle is also creating a keyboard registry key?

    I did not try restarting my primary laptop with the dongle inserted to see if it prevented booting up. As I have already posted, I do have that problem on my secondary laptop, which does not have HMPA.
     
  17. Krusty

    Krusty Registered Member

    Joined:
    Feb 3, 2012
    Posts:
    9,291
    Location:
    Among the gum trees
    The Logitech dongle would probably be a unifying receiver which can also be used for a keyboard.
     
  18. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,420
    Location:
    Under a bushel ...
    Indeed.
     
  19. mood

    mood Updates Team

    Joined:
    Oct 27, 2012
    Posts:
    41,862
    I think that too.
    I'm not sure if the beta can fix it on Windows 7 too, but we'll know it after @Lonesome Bob (#11860) reports back.
     
  20. escalibur

    escalibur Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2013
    Posts:
    118

    More issues with gaming software. Uplay wont start unless HitmanPro.Alert service is not stopped. Adding Uplay as an exclusion is not solving the problem at all. Can you please check what might cause this?
     
  21. Cache

    Cache Registered Member

    Joined:
    May 20, 2016
    Posts:
    432
    Location:
    Mercia
    This is just an inquiry about when the next stable release is due that perhaps Erik or Mark could answer.

    I have been using and Beta testing HMP.A for a few months now and have been very pleased with it. I would like to recommend to a couple of friends but know that they would not use the Beta versions and it would be nice to introduce them to a stable release that incorporates the recent improvements. I believe that the current 31 stable version was released in July so maybe one is due.
     
  22. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
  23. Cache

    Cache Registered Member

    Joined:
    May 20, 2016
    Posts:
    432
    Location:
    Mercia
  24. hawki

    hawki Registered Member

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Posts:
    5,633
    Location:
    DC Metro Area
    Yes-Several posters on The Logitech Support Forum are reporting the same issue. IIRC they are all using the Unifying USB dongle.

    No solutions yet. Logitech Support ain't the greatest.
     
  25. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,420
    Location:
    Under a bushel ...
    I would have thought heaps of peeps use the unifying dongle, and that booting issues would have been resolved sooner, either by Logitech or MS.
    For me this is not really an HMP.A issue, as the 'new keyboard detected' is understandable, given that it is a 'unifying receiver'.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.