HitmanPro.ALERT Support and Discussion Thread

Discussion in 'other anti-malware software' started by erikloman, May 25, 2012.

  1. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
    G'day Erikloman

    I have run Process Explorer and I'm not seeing hmpalert.dll in the firefox.exe and also I'm not seeing the hmpalert.sys driver running as well see screenshot.

    Screenshot 1 http://my.jetscreenshot.com/18514/m_20130709-bc4o-226kb.jpg
    Screenshot 2 http://my.jetscreenshot.com/18514/m_20130709-buvd-150kb.jpg
    Screenshot 3 http://my.jetscreenshot.com/18514/m_20130709-arj1-39kb.jpg
    Screenshot 4 http://my.jetscreenshot.com/18514/m_20130709-xcel-49kb.jpg
    Screenshot 5 http://my.jetscreenshot.com/18514/m_20130709-gdzk-45kb.jpg
     
    Last edited: Jul 9, 2013
  2. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
    Can you type in a command prompt:

    net start hmpalert

    What is the output?
     
  3. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
  4. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
  5. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)

    I'm login as a full Administrative on my own laptop
     
  6. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
    Run the Command Prompt elevated.
     
  7. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
  8. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
  9. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
  10. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
  11. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
    Standard straight from the desktop not from W8 Metro because I have ClassicShell been installed v3.6.8 latest
     
  12. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
    Can you run firefox again, as well as Process Explorer (elevated).
    Then in Process Explorer press Ctrl+D to show the DLL pane in Process Explorer. Select firefox.exe in the top pane. Then look for hmpalert.dll in the bottom pane. Make a screenshot of that please.
     
  13. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
    As request and hmplaert.dll is not shown see link http://my.jetscreenshot.com/18514/m_20130709-fwrl-104kb.jpg


    Edit: @Erikloman it 4:30am in the morning from Australia Sydney Eastern time, I have to go to work early morning shift and I'll get back to you asap okay.
     
    Last edited: Jul 9, 2013
  14. markloman

    markloman Developer

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    578
    Location:
    Hengelo
    We just released HitmanPro.Alert 2.0.10 build 44. This new version adds universal support for all web browsers (!) and French language strings. It also fixes a problem with Kaspersky Anti-Virus 2013. Changelog:

    • Added: Support for all browsers that are registered in Windows as Start Menu Internet Application. This means that HitmanPro.Alert now supports ALL web browsers, universally.
    • Added: French language.
    • Fixed: Compatibility with Kaspersky Anti-Virus 2013. Previous version still caused an issue with the Kaspersky Anti-Virus Service. This has been solved.
    Existing users are silently and automatically updated.
     
    Last edited: Jul 9, 2013
  15. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
    Holy smokes! I thought you were in the US.
    I wish you a great work day. We'll sort this out for sure!
     
  16. subhrobhandari

    subhrobhandari Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    779
    Hi Erik, remember the issue I had with MPC-HC and MPC BE? If vaccine is enabled then both would not run, if vaccine is disabled, I can see the hmpalert process in the taskman but flyouts are never shown and hmpalert is updated automatically. If I enable vaccine then it works again.
     
  17. TomAZ

    TomAZ Registered Member

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Posts:
    1,131
    Location:
    USA
    How do you verify the currently installed version and whether or not it's been updated to the latest version?
     
  18. JimboW

    JimboW Registered Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Posts:
    280
    Thanks Erik and Mark for all the time you’ve put into this. Working great with everything I’ve tested it on. (Chromium, Chrome, Comodo Dragon and IE10) :thumb:
     
  19. JimboW

    JimboW Registered Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Posts:
    280
    Go to Program Files and open the program. Current version is displayed on top or you can click on the flyout.

    If you’re talking about build (ie, build 44) I don’t think that matters, or not yet anyway. Just 2.0.10. But if you want to check go to hmpalert.exe in Program Files and right click properties -> details.
     
  20. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
    @Erikloman & Markloman I'm still having the same issue with HitmanPro.Alert 2.0.10 build 44, would you like me to create a minidump or a full dump to solve this issue please advise on how to do this correctly.
     
    Last edited: Jul 10, 2013
  21. BoerenkoolMetWorst

    BoerenkoolMetWorst Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Posts:
    4,552
    Location:
    Outer space
    What I like about Alert is that, through it's different approach, compared to other MitB protection software, it causes no slowdowns, less chance of compatibility problems and if you use a security suite that already uses some form of MitB protection or something like Trusteer(perhaps your bank even requires usage of Trusteer if you want to be able to get your money back after infection with banking trojan) then you can use it together with Alert because it doesn't try to 'shield' the browser as well, but uses the forensic approach.
    If you decide to add a blocking/shielding element, I hope you can keep these advantages or make it optional.
     
  22. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
    @Erikloman thank again and please don't bash you're head into a brick wall
     
  23. erikloman

    erikloman Developer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Posts:
    3,152
    Location:
    Hengelo, The Netherlands
    Thank you too! When I have a fix I will send it to you first for verification :thumb:
     
  24. LagerX

    LagerX Registered Member

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Posts:
    565
    I am not sure from where, but I get random flyouts while I'm using Comodo Dragon. It may have something to do with new tab openings? Using HMPalert 2.0.10 (latest available).

    Also, settings menu is grey so I can't change anything. Service is started...
    WXP 32bit, SP3. Zemana Antilogger free + WSA latest stable version.
     
  25. SpeedyPC

    SpeedyPC Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2010
    Posts:
    105
    Location:
    The Land of OZ (Australia)
    Understood ;)

    Edit: Do you want me to uninstall HitmanPro.Alert o_O
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.