Help needed ... can't uninstall TrueImage ...

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by Tri-City-Maniac, Jan 14, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tri-City-Maniac

    Tri-City-Maniac Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Posts:
    5
    Hi,

    i downloaded a german testversion of acronis trueimage 9 ... i tested this one for a few days, but's not really my cup of tea, so i wanna go back to norton ghost. So i tried to uninstall acronis trueimage 9 but i only get an error message (in german) "Die Kopnfigurationsdaten für dieses Produkt sind beschädigt" ... "the configurations for this product are damaged" or so (in english) ...

    So i tried to reinstall the same version to fix this problem, but there's another error message now ... "E00640003: The error was encountered while the installation" so ... there#s no way to reinstall ...

    So how can i uninstall acronis trueimage 9? I wanna get rid of it, but some configuration files seem to be damaged ...

    Thanks for your help and sorry for my crappy english ...

    cu

    tom
     
  2. Ralphie

    Ralphie Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Posts:
    952
    Location:
    Florida
    Are you using the Control Panel to uninstall the program? What might be happening is that True Image, by default, has a few features running in the background which, depending on how the uninstall routine is written, you might need to disable before the uninstall will work.
     
  3. Tri-City-Maniac

    Tri-City-Maniac Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Posts:
    5
    No acronis features are running in the background, all acronis stuff is disabled or quitted in the task manager ...
     
  4. Ralphie

    Ralphie Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Posts:
    952
    Location:
    Florida
    Go to Start/Run and type msconfig in the box ... click the StartUp tab ... there should be three lines there that pertain to Acronis.
     
  5. Tri-City-Maniac

    Tri-City-Maniac Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Posts:
    5
    No, there aren't any lines according acronis true image ...

    Only when i go to ... "control panel" ... "software" ... there's a "Acronis True Image" line ...
     
  6. Ralphie

    Ralphie Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Posts:
    952
    Location:
    Florida
    Hmmm ... I'm at a lost then ... the only other alternative is to manually remove Acronis from it's install folder then enable a Restore point (to bring back the Registry to pre-Acronis) on a date before you installed Acronis.
     
  7. Menorcaman

    Menorcaman Retired Moderator

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Posts:
    4,661
    Location:
    Menorca (Balearic Islands) Spain
  8. Tri-City-Maniac

    Tri-City-Maniac Registered Member

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Posts:
    5
    Well, thats it! This method works for me ... thanks to all for your help :thumb:
     
Thread Status:
Not open for further replies.