HDM 12 File Size

Discussion in 'Paragon Drive Backup Product Line' started by cwil62, Dec 22, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cwil62

    cwil62 Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2012
    Posts:
    14
    Location:
    United States
    I have just started doing backups and my first three were 103.1 in size for my C partition. When doing the next one it was only 102.3. My other three partitions were exactly the same. All were done within two days and nothing has been added or deleted. Any explanations.
     
  2. garioch7

    garioch7 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Posts:
    61
    Location:
    Canada
    I wouldn't be too concerned. It could relate to differences in compression, but more likely, it is Windows or one of your programs that has deleted some temporary files. My hard disk available space oscillates up and down for no apparent reason, but everything works fine. Just the nature of the beast, I guess.

    Have a great day.

    Regards,
    -Phil
     
  3. cwil62

    cwil62 Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2012
    Posts:
    14
    Location:
    United States
    Thanks, I am set to normal compression. What do you use and if different, Why?
     
  4. garioch7

    garioch7 Registered Member

    Joined:
    Nov 17, 2011
    Posts:
    61
    Location:
    Canada
    I am using normal compression. I have lots of space on my backup drives.

    Have a great day.

    Regards,
    -Phil
     
  5. seekforever

    seekforever Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2005
    Posts:
    4,751
    There can be and advantage to using Normal Compression. First, it is the most commonly used one so it is the one that gets most testing both by the vendor and the users. In other competing products, going to a higher compression level results in little improvement in the space saved and it is done at the cost of longer processing times to handle the compression. Paragon is likely the same.
     
  6. cwil62

    cwil62 Registered Member

    Joined:
    Dec 22, 2012
    Posts:
    14
    Location:
    United States
    Since this post I have uninstalled and reinstalled. See the post entitled

    HDM 12 Suite - Unable to open settings or setup scheduled backup
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.