G-mail and activex

Discussion in 'other software & services' started by bigc73542, Feb 16, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    It is really strange that opera, firefox, and mozilla1.7.5 don't use activex but firefox and mozilla work on G-Mail and opera won't. Anyone figure why??

    bigc
     

    Attached Files:

  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    65,324
    Location:
    Texas
    Does Opera present itself as IE?
     
  3. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma

    It can
     
  4. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    If I have it represent itself as anything other than IE 6 it will not open G-mail at all?
     

    Attached Files:

  5. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    65,324
    Location:
    Texas
    That is a strange message. Like you say, FF works just fine. ?
     
  6. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    65,324
    Location:
    Texas
    Are you using a proxy?
     
  7. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    Not unless Kav5 or Kaspersky antihacker has a proxy running. Oh wait, Kav and e-mail scanning is a proxy I think. But why would the others work when activex is required and they don't have it.
     
  8. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    65,324
    Location:
    Texas
    Only thing I can think of, GMail thinks you are using IE without activeX.
    It identifies what browser you are using I suppose and knows Mozilla based browsers don't use activex.
     
  9. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    In theory that sounds right, But if I change what browser it identifies as, it won't open G-Mail at all.?
     
  10. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
  11. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    Version 7.54u2 I had the beta8 but removed it as it is still in need of a little work yet.
     
  12. AnthonyG

    AnthonyG Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Posts:
    616
    I tried it myself with opera 8 and it didnt mention anything about active x it just said that the browser i am using isnt compatable
     

    Attached Files:

  13. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    I will just have to use FF or mozilla I guess to use G-mail :mad:

    bigc
     
  14. Jimbob1989

    Jimbob1989 Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Posts:
    2,529
    Gmail now has pop3 capiability remember.

    Jimbob
     
  15. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    I sure do, Thanks JB ;)
     
  16. AnthonyG

    AnthonyG Registered Member

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Posts:
    616
    No i didnt know that, does anyone know where there are instructions as to set it up also does it work with mozilla thunderbird.

    Thanks
     
  17. bigc73542

    bigc73542 Retired Moderator

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Posts:
    23,896
    Location:
    SW. Oklahoma
    On the G-mail GUI in the top right corner settings
     

    Attached Files:

  18. Jimbob1989

    Jimbob1989 Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Posts:
    2,529
    Are you sure that the compenent that is causing the problem is ActiveX and not Javascript?

    Jimbob
     
  19. Jimbob1989

    Jimbob1989 Registered Member

    Joined:
    Oct 18, 2004
    Posts:
    2,529
    Also apparently the later versions of opera will work.

    Jimbob
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.