Full problem report...

Discussion in 'ProcessGuard' started by KoreanBoy, Oct 16, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. KoreanBoy

    KoreanBoy Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2004
    Posts:
    11
    Well, I tested beta2 and so far, most of the problems I noticed as relevant in beta 1 are still there. I'll try to explicit them one by one, and what cases they occur.

    1- PG Usermode aspect ( procguard.exe ) crashes and closes, if an "unwanted" program is loaded 2-3 times, and execution protection is on.

    2- BSOD (bad pool header) on several global Hooking programs. For instance, I have Visual Studio 2003. All the visual studio -related *.exe are on the list with full privilleges, and PG is in learning mode (this doesn't matter to the case, since I tested with or without, with same results).
    The system immediatly gives a BSOD as soon as I load a project file, even with "learning" and execution protection. I tryed uninstalling (deleting pguard.dat and hash too), and reinstalling... same results. The only way I can load a project file is by disabling the protection.
    I tryed with an empty list (nothing being protected), no special options like physical memory, etc... and protection enabled (protecting nothing) and still got a BSOD. Odd isn't it ?
    Same thing happens with Norton antivirus, Nero Burning rom.

    3- It doesn't save the protection options. I tryed reinstalling Pguard (complete) , doing several restarts, but it never saves my protection options,
    like "physical memory protection", "block global hooks"...
    It DOES save when i disable protection, but thats the only thing that saves, whether or not the protection is ON.

    4- Long periods of inactivity... let's say... 4 hours, pg crashes/closes.
    I have Windows XP SP2 with DEP only for "common system" (the default option). This might be the causer of this or not.. I don't know.

    5- Block new and changed works for "block new", but some changed programs arr skipped on the " 'check' if changed " part.

    6 -Some hardware changes makes Pguard crash. I connected an USB device, and Pg closed. After installing the device, all went well. I plugged in another, with same results.

    7 - The "register" button never leaves the main screen. Shouldn't it leave after we enter the valid key ?

    Sorry but those were the troubles I got with Pguard3. There are several threads about one or other problem I referred, but they tend to be very specific, and I tryed to gather the problems I caught.

    Keep up.
    :)
     
  2. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi Korean boy, Thanks for your comprehensive report:)
    Many of the issues such a (bad pool header) have been fixed in the later private betas, I believe the register tab will be removed after validation.
    I will leave DCS to analyse the rest of your report :D

    Cheers. Enjoy your weekend. Pilli
     
  3. Jason_DiamondCS

    Jason_DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Posts:
    1,046
    Location:
    Perth, Western Australia
    Thanks for the listing koreanboy, though some of them do seem strange to me, mostly the issues with it not saving your settings.

    Since you are having a few problems with the BAD POOL HEADER blue screens it might have something to do with this, and since there are quite a few other things fixed in the latest build most of your issues you presented may already have disappeared.
     
Thread Status:
Not open for further replies.