Firewall malfunctioning

Discussion in 'ESET Smart Security v3 Beta Forum' started by The One, Aug 24, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. The One

    The One Frequent Poster

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Posts:
    246
    Everytime my computer starts it tells me that firewall is malfunctioning. Although there is no pop up. I need to look into the program that this is the fact. Anyone?
     
  2. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    What status does the email and web protection read?
     
  3. The One

    The One Frequent Poster

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Posts:
    246
    They say malfunction as well
     
  4. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Go to the system Device manager and select View - Show hidden devices. Expand the Non-plug and play drivers group, double click epfw and epfwtdi, one at a time, and make sure it's set to start automatically and is already started.
     
  5. DOOOMKULTUS

    DOOOMKULTUS Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Posts:
    17
    I'm having the same issue majorly with the Firewall(Web protection is also malfunctioning).Rest is ok.I did Device Manager settings change (i had to set epfwtdi mode to Automatic from System),BUT problem still exists.
     
    Last edited: Aug 24, 2007
  6. Skriatok

    Skriatok Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2007
    Posts:
    3
    Hi
    Please check, if all firewall drivers are running. Write in cmd.exe "net start epfwndis", "net start epfwtdi" and "net start epfw". If in all request writes "The requested service has already been started.", it should by OK.
     
  7. DOOOMKULTUS

    DOOOMKULTUS Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Posts:
    17
    "The requested service has already been started." For all 3 services.
    Still no Firewall functionality.
    service easdrv is started but its type is set to System not Automatic,should i change it?
    this is geting annoying coz all previous 2 betas were working fine.
     
  8. DOOOMKULTUS

    DOOOMKULTUS Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Posts:
    17
    Am i the only one with this issue,no reply to this thread,wth is going on.
    I have installed it 6 times now still,this is pissing me off.
     
  9. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Remember that it's weekend now, we must discuss it with the developers.
     
  10. tosbsas

    tosbsas Registered Member

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    789
    Location:
    Lima, Peru
    pefwtdi is set on system here -but firewall seems to run fine. Only problem I have is the slow startup, but both services are started

    Ruben
     
  11. DOOOMKULTUS

    DOOOMKULTUS Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Posts:
    17
    Marcos
    I have fixed the prob.The trouble was with my OS installation,it wasn't complete ,i had to add some network components from Add/Remove Components.
    Firewall fine,so is all the status.
    Sorry if i put you in this, non ESS related situation,my bad.
     
  12. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    No need to apologize, we all learn when someone finds a way to fix an issue.
     
Thread Status:
Not open for further replies.