Firewall blocking local network and impossible to change ids options

Discussion in 'ESET Smart Security' started by raoulb, Dec 19, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. raoulb

    raoulb Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Posts:
    3
    I am using eset smart security v4 under vista premium.
    Having problems with firewall miniport installation, i have desactivated this miniport then reinstall smart security v4.
    Now I can just discover the vistas pc in network discovery windows.
    When I stop the firewall, all my other machines ar visible.
    My pc doesnt share files any more with my other pcs. When I stop the firewall, the other pcs see my shares.
    Last problem : I can not change the ids options (by exemple show the blocked connexions). When I click on an option , then click on ok then if i come back to options the option i selected is no more selected.

    Excuses for my poor english
    I thank you by advance.
     
    Last edited: Dec 19, 2009
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
  3. raoulb

    raoulb Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Posts:
    3
    My local network is in trusted zone. So I don't change that.

    At the end of the page you indicated to me, I am asked to change IDS options but it's impossible for me: when I click on this options and come back after the Ok the options appear to be unclicked.
     
  4. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
    what is the problem, any error messages, you mentioned with miniport being installed? are you using the latest version .474?
     
  5. raoulb

    raoulb Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Posts:
    3
    Thank you very much for your help.

    I unactivated User Account Control on vista.
    Then the options I choosed in IDS appeared clicked and the problems seemed to be solved

    I reactivated UAC
    Now the options in IDS are not clicked but all problems seem to be solved.

    I don't understand...
     
    Last edited: Dec 19, 2009
Thread Status:
Not open for further replies.