firefox 3 and 2 on the same pc,can i do it?

Discussion in 'other software & services' started by mantra, Jun 20, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,156
    Hi
    i'm still using ff2 because it has 2 feature that i need

    one is drag&drop image to photoshop , the second is i use babylon translator
    with ff3 i can't drag&drop and use babylon


    well i did a search with google
    http://www.dailygyan.com/2008/02/how-to-run-firefox-2-and-firefox-3-on.html
    http://blog.codefront.net/2007/08/20/how-to-have-firefox-3-and-firefox-2-running-at-the-same-time/
    http://www.teamhackaday.com/forum/viewtopic.php?t=2843

    and the solution is to make 1 new profile , and let ff3 run with the new profile

    is a good idea?
    is the best choice?

    thanks
    have a great day
     
  2. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
  3. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,156
  4. prius04

    prius04 Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Posts:
    1,238
    Location:
    USA
    Speed sort of depends on what you're running it from. Obviously, performance won't be as good when run from a flash drive as from, say, a 7200RPM external HDD connected to a USB 2 port. As for the rest, you might want to take a look at the following page (it should answer most of your questions):

    http://portableapps.com/support/firefox_portable#installing
     
  5. the Tester

    the Tester Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2002
    Posts:
    2,854
    Location:
    The Gateway to the Blue Hills,WI.
    I think it's a good idea as long as you install each version to a separate folder.
     
  6. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    The installer is really a self extracting archive file that "unzips" to where ever you point it. I typically unzip mine to a folder on the desktop and then transfer the resulting folder to my flash drive. But, you can just leave it on the PC if you like and run it from there.

    As prius04 mentioned, the hard drive based Portable FF runs just as fast as the regular one. It's just that the user profile is kept with the main portable FF folder (instead of the normal place within Windows.)

    Also, the portable version runs extensions just fine. I have not tried different skins though.

    BTW, this is the way I test drive the beta FF releases. That way if something goes ugly, I just delete the folder and it's gone...
     
  7. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,156
    i tried but it install components in my hard disk , i mean in my firefox 2 profile

    i guess it's a good idea make 2 profiles
    and run ff3 in a different profile
     
  8. NGRhodes

    NGRhodes Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Posts:
    2,331
    Location:
    West Yorkshire, UK
    Yes I run both FF2 and FF3 on my XP machine.

    You need to make sure you install them to seperate folders. And create seperate profiles within FF and set one profile to be the default for FF2 and the other for FF3.
     
  9. HAN

    HAN Registered Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Posts:
    2,080
    Location:
    USA
    The key to preventing this from happening is controlling where the portable version unzips when you first run the installation package. The other key to keeping it separate from any other FF versions you have is to never run them at the same time.
     
  10. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,156
    thanks
    and it does not mess up your ff2 profile? i mean components ,themes?
     
  11. Bambo

    Bambo Registered Member

    Joined:
    Dec 10, 2006
    Posts:
    194
    No but be sure you dont start Firefox 3 up with a Firefox 2 profile because of the changes in file formats. Firefox 3 will convert certain files like bookmarks.html to new sqlite format and then you cant go back.

    So set up shortcuts to rule out such mistakes. Check http://kb.mozillazine.org/Profile_Manager

    C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\Firefox.exe -P "FF3" -no-remote starts up my 3.0.11 profile called FF3 while running 3.5 as default browser. Both can run at the same time without risks. Can have as many Firefoxes as you like.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.