firefox 2+fasterfox vs firefox3 which is more fast?

Discussion in 'other software & services' started by mantra, Dec 19, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    Hi
    i'm still using firefox 2 + fasterfox becaues there are not nice skin and some plugins are not updated for firefox3

    well
    between firefox 2 last version+fasterfox vs firefox3 (it hasn't a fasterfox plug) which is the more fast?

    thanks
     
  2. Hiker

    Hiker Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2007
    Posts:
    268
    FF3 is fine, and it also had better security than FF2. FF3.1 supposed to out soon, which by all accont is going to be that nuch better.
     
  3. tlu

    tlu Guest

    Exactly. Besides, Fasterfox just changes some settings that can also be changed manually. There are numerous tutorials how to do this. Fasterfox is definitely no reason to stick with FF 2.x.
     
  4. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.

    :thumb: Also most extensions and themes can be made compatible using the Nightly Testers Tool extension.
     
  5. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,980
    Location:
    U.S.A.
  6. Thankful

    Thankful Savings Monitor

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Posts:
    3,744
    Location:
    New York City
  7. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    yes?
    but is stable?
     
  8. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.

    I can not speak for all add-ons. But the 2 I use it for, Back-forward drop down button and paste and go work just fine.
     
  9. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    i installed the last 3 version
    but it's more more slow the v2 +fastfox
    i mean browse site with images
     
  10. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.
    As tlu suggested HERE. Do some searching and manual tweaking. Google about:config tweaks. Firefox 3.0.0.5 is every bit as fast as 2.0.0.XX was on my 2 PCs.
     
  11. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    i got it
    but i would like a component that boost firefox 3
     
  12. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.

    The manual tweaks will do the same for FF3 that faster fox does for FF2.
     
  13. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    can i give me a good site to tweak ff3?
     
  14. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    i tried to enable TraceMonkey
    Code:
    # In the filter field type: javascript.options.jit.content
    # Double click on it to change the boolean value from false to true
    # Restart Firefox to apply changes
    but there is not javascript.options.jit.content:thumbd:
     
  15. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.
  16. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    is not the TraceMonkey available in ff3 3.0.5 ?
     
  17. ThunderZ

    ThunderZ Registered Member

    Joined:
    May 1, 2006
    Posts:
    2,459
    Location:
    North central Ohio, U.S.A.

    Sorry, have never used it. Do`t know.
     
  18. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    i had to go back to ff2
    ff3 doesn't work with babylon translator
     
  19. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543
    Fasterfox DOES work with FF3: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9037. There are also a ton of translation tools available there. You'll have to get onboard FF3 at some point because there aren't going to be any more updates to FF2. Also, it sometimes takes a while for developers of extensions to update to new FF releases. These people are almost 99% plain old home users that come up with ideas/extensions in their free time. If an extension is popular enough and it can be done, extensions WILL sooner or later be updated to work with new FF releases.
     
  20. mantra

    mantra Registered Member

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Posts:
    5,157
    yes
    but to download fasterfox i should log in

    and about babylon translator it doesn't work with ff3
     
  21. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543

    I don't understand what you mean about "logging in". The link takes you right there...or am I missing a part of this? As far as Babylon, I guess you're just out of luck until they update it to work with FF3, though, again, there are a ton of translation extensions available.
     
  22. ratchet

    ratchet Registered Member

    Joined:
    Feb 20, 2006
    Posts:
    1,912
    As another poster stated Fasterfox works fine with all versions of v3. There is also FireTune.
     
  23. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,980
    Location:
    U.S.A.
    dw426, Fasterfox is an experimental add-on, thus you have to give up your email address and a password in order to download it.
     

    Attached Files:

  24. norky

    norky Registered Member

    Joined:
    May 1, 2004
    Posts:
    172
    Location:
    Lithia, FL
    you can do everything fasterfox does by typing about:config and editing there.
     
  25. dw426

    dw426 Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Posts:
    5,543
    Oh, ok, well that sucks.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.