F-Secure Version 18.0

Discussion in 'other anti-virus software' started by ankupan, May 13, 2021.

  1. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    516
  2. Bunkhouse Buck

    Bunkhouse Buck Registered Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Posts:
    1,281
    Location:
    Las Vegas
    Good stuff. Very light and so far very effective.
     
  3. m0unds

    m0unds Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2015
    Posts:
    219
    good on f-secure for making changes. 17.x was mostly fine.

    new onboarding experience is nice - gives you an option for a product tour. launching edge now changes the app status to let you know you can install the extension if you want. url detection stuff is more informative. i assume it's the same for other browsers, too. footprint is still miniscule since they changed from bitdefender's SDK to avira's.

    scans are still v fast:
    Friday, May 14, 2021 12:34:20 AM - 12:34:52 AM (UTC-06:00)

    also, if you have safe installed and install freedome, it automatically licenses it for you. that's nice.
     
  4. pernu

    pernu Registered Member

    Joined:
    May 10, 2021
    Posts:
    77
    Location:
    Norway
    Have a couple of machines with F-secure safe, but have not yet received an update to this new version. Can't wait to try it. :thumb::thumb:
     
  5. bigwrench9

    bigwrench9 Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Posts:
    146
    I had to do a manual update on our machines.
     
  6. pernu

    pernu Registered Member

    Joined:
    May 10, 2021
    Posts:
    77
    Location:
    Norway
    Where did you find the upgrade?
     
  7. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    1,295
    Location:
    Dubai
    Is it lighter than v17?
     
  8. Minimalist

    Minimalist Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Posts:
    14,756
    Location:
    Slovenia, EU
    I just installed it and it seems OK. Quick and simple installation, except that I had to remove HitmanPro to install it.
     
  9. Bill K

    Bill K Registered Member

    Joined:
    Sep 19, 2018
    Posts:
    68
    Location:
    Naperville IL
    I just manually executed the upgrade check and it then installed the upgraded version. (Didn't have to find any upgrade files or do a reinstall.)
     
  10. pernu

    pernu Registered Member

    Joined:
    May 10, 2021
    Posts:
    77
    Location:
    Norway
    It does not happen here, but maybe the program is not ready in Norwegian yet.
     
  11. ankupan

    ankupan Registered Member

    Joined:
    Oct 4, 2004
    Posts:
    516
    Yes, still same speed, performance.

    didn't notice any slow down or any error.

    Having 5+ difference license of other AVs, but so far, my system likes F-Secure a lot.

     
  12. entropism

    entropism Registered Member

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Posts:
    491
    Couldn't feel 17, still can't feel 18.
     
  13. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    1,295
    Location:
    Dubai
    Just tried it, I like the new UI. Much cleaner.
     
  14. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    1,295
    Location:
    Dubai
    This AV is so good, so light, so simple, doesn't mess up any other apps like VPN or slow down my internet!

    By the way, when you hit renew on the subscription and buy another year, it just gets added to your current license tenure.

    2021-05-15_170206.png
     
  15. bigwrench9

    bigwrench9 Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Posts:
    146
    Right click on the taskbar icon, click on "check for updates" wait for the F Secure "settings" page to come up, give "administrator rights" if necessary, then under "connections", click check now.
     
  16. pernu

    pernu Registered Member

    Joined:
    May 10, 2021
    Posts:
    77
    Location:
    Norway
    It does not happen here, but maybe the program is not ready in Norwegian yet.
    I did, but the only thing it updates is virus definitions.

     
  17. Spartan

    Spartan Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2016
    Posts:
    1,295
    Location:
    Dubai
    Have you considered uninstalling it then reinstalling again using the latest installer? The new installer is like 100KB larger than the old one
     
  18. pernu

    pernu Registered Member

    Joined:
    May 10, 2021
    Posts:
    77
    Location:
    Norway
    I will try now.
     
  19. pernu

    pernu Registered Member

    Joined:
    May 10, 2021
    Posts:
    77
    Location:
    Norway
    It did not change anything, I don't understand why? :thumbd:
     
  20. pernu

    pernu Registered Member

    Joined:
    May 10, 2021
    Posts:
    77
    Location:
    Norway
    Maybe this is the reason, my ISP provides F-secure safe, and it is on their site I download a new program, and maybe they have not updated the program. I will call them tomorrow, but the strange thing is that when I find suspicious files, they are sent directly to F-secure and I communicate directly with them via email.:thumbd:
     
  21. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    1,090
    Location:
    The Netherlands
    Let's update this thread :D
    Version 18.1
    Released September 2021

    Version 18.2 (4.70.1302)
    Released November 2021

    https://community.f-secure.com/safe...new-in-f-secure-safe-for-pc-internet-security
     
  22. Moose World

    Moose World Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2013
    Posts:
    879
    Location:
    U.S. Citizen
    Salutations/Greetings,

    Just wondering if F-Secure, can be use with Malwarebytes:)?
    More importantly is there any know conflicts with other security
    products. For example, Shadow Defender? Fast Boot, ect.....

    Kind regards,
     
  23. Pat MacKnife

    Pat MacKnife Registered Member

    Joined:
    Mar 31, 2014
    Posts:
    612
    Location:
    Belgium
    Two realtime scanners not done, F-secure is strong enough, you could use Mbam as a second opinion scanner.
     
  24. gery

    gery Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Posts:
    2,162
    just use MBAM as a on demand scanner ......two antivirus scanners not a good idea

    this is what MBAM is from their website
    Includes the following products
    Malwarebytes Premium

    • Advanced antivirus, anti-malware, anti-spyware, and more
    • Phishing and malicious link protection*
    • Ransomware and zero-day exploit protection*
    • Brute Force Protection*
    • Uninstall Protection*
    *Windows only
     
  25. Gandalf_The_Grey

    Gandalf_The_Grey Registered Member

    Joined:
    Jan 31, 2012
    Posts:
    1,090
    Location:
    The Netherlands
    F-Secure to separate Consumer Security business through a partial demerger
    https://www.f-secure.com/en/investors/demerger
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.