F-Secure Internet Security 2009 beta

Discussion in 'other anti-virus software' started by Ade 1, May 4, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tisungho

    tisungho Registered Member

    Joined:
    May 27, 2007
    Posts:
    148
    I haven't tried V 2009 yet. The gui of 2008 is fine, but I don't like the way it opens the main windows when I click on its tray icon. The main windows appears slowly and it consumes a large amout of cpu.
     
  2. Bunkhouse Buck

    Bunkhouse Buck Registered Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Posts:
    1,123
    Location:
    Las Vegas
    That is the problem with the entire program. It runs heavy in all of our tests and on my personal laptop in particular.
     
  3. kwg

    kwg Registered Member

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Posts:
    127
    I find that the main window of F-Secure 2008 opens almost instantly on my computer. The only slowness I experience is when downloading new messages into Outlook 2007. This problem may have something to do with running SpamBayes concurrently with F-Secure 2008.
     
  4. kwg

    kwg Registered Member

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Posts:
    127
    Does anyone know if F-Secure 2009 will support spam filtering with IMAP? In F-Secure 2008, spam filtering works only with POP3.
     
  5. Nike_P

    Nike_P Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2008
    Posts:
    122
    Location:
    Europe
    how many process does it use this time?
     
  6. Ade 1

    Ade 1 Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Posts:
    471
    Location:
    In The Bath
    I've just installed on my laptop and I'm getting the exact same thing. all components show 'never' as update installed last even though automatic updates is saying successful. It's seems almost that the server it's connecting to is either down or has no updates on it as it seems very quick to check.

    I've sent in a support request and fxdiag file so I'll see what happens but at the moment I'm not happy solely due to the fact that I'm not protected.
     
  7. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,064
    Hello Ade 1,
    well at least now they have two people report the same thing and two fsdiag files it should be fixed quicker now.
     
  8. Ade 1

    Ade 1 Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Posts:
    471
    Location:
    In The Bath
    let's hope so. As an interim solution, I was looking at some way of changing the update server to the same as what 2008 uses but doesn't like it's possible - not that it would probably work with this beta anyway!
     
  9. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    Wow how many engines does this use? The last version used Onion,Kaspersky,Libra,Pegasus and some other engines. This results in false positives.
     
  10. Ade 1

    Ade 1 Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Posts:
    471
    Location:
    In The Bath
    Never had one single FP with 2008. They've been using these engines for years haven't they?
     
  11. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,064
    an update,f-secure have receved my email and are checking out the fsdiag file for me.
    will update with more info later.
     
  12. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    Lol. I was talking theorically, using many engines does increase the number of possible false positives.
     
  13. midway40

    midway40 Registered Member

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Posts:
    1,257
    Location:
    SW MS, USA
    Btw, it is Orion, not Onion :D
     
  14. emperordarius

    emperordarius Registered Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Posts:
    1,218
    Location:
    Who cares
    Hahaha! Yeah, you're right! I guess I shouldn't post when I'm hungry! :D
     
  15. plantextract

    plantextract Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2007
    Posts:
    392
    nope it doesn't mean anything.....
    it depends on the engines, you can have an AV with an engine which spits out 10 times more FPs then 5 other AVs put together. (bad signatures, to strong packer/cryptor detection etc.).
    The f-secure engines don't have a high FP count.
     
  16. Ade 1

    Ade 1 Registered Member

    Joined:
    Jun 21, 2006
    Posts:
    471
    Location:
    In The Bath
    Hi. Yeah, I got an email also but my work pcs (inc. my laptop) have just been updated with FS Client Security so I don't have it installed anymore. But please let us know if they find out what the problem is.

    Also, on a sideline, FS IS 2008 is now at build 103 (initial release was 101) which seems to contain an updated Antivirus module 7.44 (was 7.30 before).
     
  17. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,064
    i havent got it installed anymore eiether but willing to reinstall and test if they fixed the update issue or ask me to try some stuff.
     
  18. wildvirus88

    wildvirus88 Registered Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Posts:
    331
    I really recommend you to install the new F-Secure sfotware. Very stable, low resource usage (previous versions are very hungry for resources) and the protection of F-Secure... Now with Gemini engine to help pro-active detection without signatures... It's very efficient!
     
  19. Nike_P

    Nike_P Registered Member

    Joined:
    Mar 30, 2008
    Posts:
    122
    Location:
    Europe
    anyone can show/tell us how many process it use , this new version?
     
  20. patrikr

    patrikr AV Expert

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    97
    Location:
    California, USA
    IS2009 has the new F-Secure Engine (Hydra) and Kaspersky for signature based detection. The two other engines in the product are DeepGuard for proactive/behaviour and Blacklight for rootkits.

    --
    Patrik
    F-Secure Security Labs
     
  21. oliverjia

    oliverjia Registered Member

    Joined:
    Jul 21, 2005
    Posts:
    1,902
    Hi Pat,
    When would you guys release FS Client Security 8? I would really like to know. FSCS v7.11 corresponding to FSIS 2008 so FSIS 2009 should be corresponding to FSCS 8, am I right?
    Regards,
    Oliverjia
     
  22. lodore

    lodore Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    9,064
    Hey Patrik,
    does that mean the ad aware engine has been ditched?
    if so what took you so long LOL.
    does that also mean that the f-prot macro engine has been taken out?
    so the hydra engine is just an f-secure in house engine?
    i was hoping f-secure would do this.
     
  23. wildvirus88

    wildvirus88 Registered Member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Posts:
    331
    FS ISTP engines and process information...

    I have Athlon 64 3000+ and 1GB of RAM (-128 of video on)
     

    Attached Files:

    • fs.JPG
      fs.JPG
      File size:
      87.7 KB
      Views:
      772
    • fs2.JPG
      fs2.JPG
      File size:
      85.9 KB
      Views:
      771
    • proc.JPG
      proc.JPG
      File size:
      144.9 KB
      Views:
      772
    Last edited: May 8, 2008
  24. patrikr

    patrikr AV Expert

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    97
    Location:
    California, USA
    That's right and unfortunately I don't know. I can try to find out though.

    --
    Patrik
     
  25. patrikr

    patrikr AV Expert

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    97
    Location:
    California, USA
    Yes, Draco is not there and neither is Orion and Libra. And absolutely, F-Secure Engine is our own in-house engine.

    --
    Patrik
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.