Experience running two Windows XP installs?

Discussion in 'Acronis Disk Director Suite' started by duddydjs, Jul 26, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duddydjs

    duddydjs Registered Member

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Posts:
    5
    Is anybody SUCCESSFULLY using Disk Director Suite and OS Selector to switch between two installs of Windows XP? (In fact, will Windows XP even allow itself to be installed twice on the same computer?)

    Please answer only if you know FROM EXPERIENCE that this can be done -- or if you know for certain that it CANNOT be done.

    Thanks,
    David
     
  2. LetzRoll

    LetzRoll Registered Member

    Joined:
    Aug 31, 2004
    Posts:
    10
    yep, i know from first-hand, upclose and personal experience it can be done. In fact, I have 4 installs of Xp on this very PC as I write this (key stroke, to be precise).
     
  3. tronic592001

    tronic592001 Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Posts:
    164
    Location:
    Wales uk
    LetzRoll hi

    Can you give more info on how you done this!!!
     
  4. mrtee

    mrtee Registered Member

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Posts:
    61
    You follow the instructions in the manual EXACTLY as written. You MUST first boot to a non-existant floppy then boot to the XP retail CD, not a recovery CD (correct me if I am wrong on this point) and follow the usual install routine.

    I have 3 XP installs on this drive.
     
  5. tronic592001

    tronic592001 Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Posts:
    164
    Location:
    Wales uk
    mrtee thanks for the reply:

    What manual! and ive windows xp preinstalled.


    :eek: ps I havent got a non-existant floppy :D :D :D
     
  6. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
  7. tronic592001

    tronic592001 Registered Member

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Posts:
    164
    Location:
    Wales uk
    Irina Shirokova hi

    yes ive read it a cople of times, As far as i can see DDS does not recognise two sata drives as two separate drives, it thinks that the two drives are all partitions.

    hope im rong but had no problems with SATA to ATA!!!!

    And your support team replied to my email regarding booting from two windows xp installs saying deactivate boot OS then reactivate. done that!!

    still wont even recocnise my second SATA drive, telling me its my compaq prisario bios not letting me boot from second SATA drive..

    or coud be that headbanger big gates!!

    :D
     
    Last edited: Aug 17, 2005
  8. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello tronic592001,

    Thank you for choosing Acronis Partition and Disk Managing Software.

    Please download the latest build (553) of Acronis Disk Director Suite 9.0. In order to get access to updates you should register account on our site (or just log in if you have already created it) and then register your copy of the product.

    Then please see whether the problem remains. please also tell me do you run Acronis program booting from CD (or under Windows)? Please let me know your Acronis request # which was sent to you in autoreply?

    Thank you.
    --
    Irina Shirokova
     
Thread Status:
Not open for further replies.