Ewido update issues

Discussion in 'other anti-trojan software' started by feddup, Sep 10, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. feddup

    feddup Registered Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Posts:
    160
    For some reason Ewido seems to stop at "checking update server" (not exact quote). This problem is new, for me, as of today. I know there is an update available since I saw the update post here. I'm at database 1412. Thanks if anyone has info.
     
  2. peter.ewido

    peter.ewido former ewido team

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    737
    Location:
    Brno, Czech Republic
    Could you please zip the signature folder inside the ewido program directory and send it to support@ewido.net? Many thanks!
     
  3. gunnarj

    gunnarj Registered Member

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Posts:
    80
    I've got the same problem.

    I also have database 1412 and am unable to update to newer.
    When clicking start update it just sits there and does nothing, just says 'connecting to update.ewido.net...' and that's it.

    thanks for any help

    gunnarj
     
  4. Brian N

    Brian N Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Posts:
    2,148
    Location:
    Denmark
    I've seen Ewido hang when updating numerous times, but it usually works if I exit the program and start it up again.
     
  5. Grumble

    Grumble Registered Member

    Joined:
    Apr 25, 2004
    Posts:
    185
    Location:
    the sunshine state
    I had the same update problems too. Fixed it by deleting all files in the Ewido Signatures folder, then started the program and it updated to the latest sigs and has been updating fine ever since, both manual and auto. HTH.
     
  6. Don Pelotas

    Don Pelotas Registered Member

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Posts:
    2,257
    Go into the programfolder and open the signaturesfolder, delete everything inside, open the Ewido GUI and update. :)
     
  7. gunnarj

    gunnarj Registered Member

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Posts:
    80
    Thanks guys, that did the trick!

    gunnarj
     
  8. roddy32

    roddy32 Security Expert

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Posts:
    1,585
    Location:
    Kansas, USA
    Thanks from me too. That worked for me also. Thanks to Randy Bell for steering me to this thread also. He knew I was having problems too. :)
     
  9. feddup

    feddup Registered Member

    Joined:
    Oct 30, 2004
    Posts:
    160
    Ewido support

    Ewido support had a fix early on Monday morning. It amounted to the same thing as the other posters did, deleting the signatures file and reupdating. Excellent program! Excellent support!
     
  10. Use the following workaround to get rid of this problem:

    You can D/L the ewido signature cleaner from here:-

    http://fileserver.ewido.net/public.cgi?id=20647
    The instructions for its use are:

    1) Close the ewido GUI, if it is running;
    2) Shutdown the ewido Guard by right clicking the sys tray icon and selecting 'Shutdown Guard';
    3) Run the sig cleaning tool by double clicking it (this will erase the entire sig database);
    4) Bring up the main ewido GUI and click 'O.K.' on the message informing you that there are no sigs - but do not activate the Guard at this stage;
    5) Click the update tab, then click the update button and download the whole of the sig database;
    6) Finally reboot your PC, this will activate the Guard and everything should now work fine.

    BR

    Vinzenz Feenstra
    ewido networks ;)
     
  11. Brian N

    Brian N Registered Member

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Posts:
    2,148
    Location:
    Denmark
    Alright, good to know ;)
     
Thread Status:
Not open for further replies.