ESS4 slows system down

Discussion in 'ESET Smart Security' started by BigCat400, Jan 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BigCat400

    BigCat400 Registered Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Posts:
    4
    Clean installation here of Win 7 x64. Disabled windows firewall, defender, etc.

    Bought and installed ESS4, immediately noticed web sites I visit took twice as long to load.

    I disabled ESS components one by one (antivirus, firewall, etc..) didn't make any difference.

    Just to make sure I wasn't imagining things, I uninstalled ESS. Pages load fast now.

    Installed ESS again, pages take twice as long to load now.

    This is a quadcore (i7) laptop with 16GB of RAM, and 2 SSDs.

    What should I do? Can I get my money back? Should I try 4.2 beta?

    Are these known issues with win 7? Eset used to be pretty good in terms of system performance, that's why I didn't use the trial first.

    No other security solutions were installed before ESET. This is a clean install of windows 7, fresh registry.
     
  2. Temp Member

    Temp Member Registered Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Posts:
    263
    Location:
    Glasgow
    Disable Web Protection and HTTP Protection.

    If surfing is back to normal speed then install the Beta build > 4.2.

    I thought it only affected Vista SP2 and possibly XP SP3.

    It was definitely worse on Vista than Win 7 for me, infact made it unusable.
     
Thread Status:
Not open for further replies.