ESS v4.0.417, Vista and Adrive

Discussion in 'ESET Smart Security' started by peterhews, Apr 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. peterhews

    peterhews Registered Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Posts:
    3
    Hi,
    I don't think anyone has mentioned the problems with v4.0.417 running on Vista Home premium using the website www.adrive.com . If you try and upload any photos the Java box appears to upload all the photos in seconds then hangs until the files are uploaded properly. Meanwhile while this is going on web browsing is impossible. In fact the upload seems to be so choked that other PC's in the network are no longer able to browser the internet either. Is there a work round for this problem? I've tried many adjustments to the ESS and it always ends in the PC having to be rebooted so normal web browsing can be resumed.
    Another PC in the network runs v4.0.417 and is on XP and this is able to upload photos correctly.
    One further thing, in Vista the in the 'web access protection' 'web browser' settings are not available yet in XP the web browser settings are available, whats going on?
     
  2. peterhews

    peterhews Registered Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Posts:
    3
  3. Rmuffler

    Rmuffler Former Eset Moderator

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Posts:
    995
    Location:
    San Diego, CA USA
    Hello peterhews,

    Please try temporarily disabling your firewall and let me know if that helps.

    The new Windows Filtering Platform (WFP) in Vista disables our Protocol Filtering settings. In the past, adjusting these settings would be the route to try and resolve this.

    Thank you,
    Richard
     
Thread Status:
Not open for further replies.