ESS scan in WinRar

Discussion in 'ESET Smart Security' started by pomocnik, Apr 11, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pomocnik

    pomocnik Registered Member

    Joined:
    Nov 2, 2007
    Posts:
    29
    hi,
    i need set-up in winrar 3.71 checking for viruses.
    how?

    which exe can i use for this type of scanning?

    i try those:
    ecmd.exe - error
    egui.exe - started Gui but no scan
    ecls.exe - error with waring about limited user
     
  2. kC_

    kC_ Registered Member

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Posts:
    452
    been answered numerous times, use forum search
     
  3. ASpace

    ASpace Guest

    It isn't necessary , the real-time protection will detect any possible threat . Test it yourself by downloading this and try to extract it:
    https://secure.eicar.org/eicar_com.zip
     
  4. jaseinatl

    jaseinatl Registered Member

    Joined:
    Nov 3, 2007
    Posts:
    12
    That's not helpful. I got to this thread by searching the forum, wise guy!

    If you don't have something useful to add, kindly keep it to yourself.
     
  5. GAN

    GAN Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Posts:
    355
    Then you will most likely be able to search and find the answer as well. When people keep asking the same question over and over again it's better to teach them how to search when the answer is already to be found in a lot of threads. There is a reason why there is a search function.
     
  6. Chrissy Babes

    Chrissy Babes Registered Member

    Joined:
    Apr 8, 2008
    Posts:
    7
    If you had done a search you would have found this:
     
  7. jhuk

    jhuk Banned

    Joined:
    May 27, 2008
    Posts:
    46
  8. GAN

    GAN Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Posts:
    355
    This is not true. It works and i know that since i tried it myself and read in this forum that a lot of others got it working as well. You shouldn't post nonsense like this when you don't know what you are talking about.
     
  9. jhuk

    jhuk Banned

    Joined:
    May 27, 2008
    Posts:
    46
    Last edited by a moderator: Jun 14, 2008
  10. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
    Let's keep these forums civil. Respect for others is the key. If there is a problem with a post, please report the post.
     
  11. jhuk

    jhuk Banned

    Joined:
    May 27, 2008
    Posts:
    46
    Ok no problem, but edit out his post also, the guy deserved all I gave him.
     
  12. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,802
    Location:
    Texas
    You've made your point jhuk. Let's see if there is a solution that may be offered here in this thread.
     
  13. GAN

    GAN Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Posts:
    355
    @jhuk
    I said it was nonsense because the statement is not true, but i was still polite and did not call you anything or used bad language. There are other threads in this forum that explain in details with examples how this can be done.

    Does not work for you on Vista 64 and does not work at all is two different things. You gave the impression it's not working period. I don't use Vista 64 so cannot test, but this is the first time i read that ecls.exe does not work under Vista 64.

    I did not read the post here before it was edited by the mods, but i read your pm where you call me thing i will not repeat or answer since that kind of behavior does not belong in a forum. I did forward the pm to the mods though so they can take a look at your language.
     
    Last edited: Jun 14, 2008
  14. GAN

    GAN Registered Member

    Joined:
    Mar 3, 2007
    Posts:
    355
    Well actually i use Vista and to get back to the topic of this thread.....below is an example that works for Vista, 2000 and XP using Winrar.

    In the Virus scanner field enter:
    C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ecls.exe

    And in the Virus Scanner parameters field enter:
    "%f" /base-dir="C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security"

    There is a lot of other parameters that can be used so i recommend to check them out and use the options you prefer. Also if using nod32 or if installed into another directory then the default the path must be changed for both the base-dir parameter and the path before ecls.exe. This is tested and works using Vista, XP and 2000. You can use the help in ESS or nod32 and search for "command line" to find all the available command line options.

    ~comments removed....Bubba~
     
    Last edited by a moderator: Jun 14, 2008
  15. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    As mentioned earlier by Ronjor above, points have been made and suggest We get back to "ESS scan in WinRar".
    Also, posts have been removed and certain comments edited out.
     
Thread Status:
Not open for further replies.