ESS 4 and Adaptec Controller RAID0 issue

Discussion in 'ESET Smart Security' started by Neil_p, Apr 23, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Neil_p

    Neil_p Registered Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Posts:
    2
    Hi to all, I have this strange issue with the ESS version 4:
    With 3.0 everything works fine, and the performances are great.
    With 4.0, tried all trial builds that i could find on the net, installs fine, but at the boot the Adaptec Storage Manager Agent service fails (the error is "ServiceHang" and then a "Appcrash"), the real time protection takes almost a minute to load (with 3.0 in 0 time) and performances are hurted very badly.

    I am using an Adaptec 5405 with latest firmware and drivers builds from adaptec website running a RAID0, on a Rampage Formula (intel X48 ) with latest firmware from asus, on Windows Vista Business x64 Sp1.

    I am sure it is a software compatibility issue of some sort between the new ESS and my adaptec controller.

    With 3.0 it works flawlessly. I was looking for a good AV/FW solution and I like the ESS, and I am very interested in the features of version 4...
    Hope this post is useful to Eset.
    Bye,
    Neil
     
  2. agoretsky

    agoretsky Eset Staff Account

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Posts:
    4,032
    Location:
    California
    Hello,

    Have you tried excluding the Adaptec Storage Manager Agent service from being scanned? If so, did that make any difference?

    Regards,

    Aryeh Goretsky
     
  3. Neil_p

    Neil_p Registered Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Posts:
    2
    Yes, I've tried and it didn't change anything.
    It seems to me that it may be the Adaptec driver not liking the Eset software.
    I will send them an email to see if they know anything about it.
    Neil
     
Thread Status:
Not open for further replies.