ESS 4.0.417- Thunderbird fail to start

Discussion in 'ESET Smart Security' started by Pepi74, Apr 1, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pepi74

    Pepi74 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    22
    After yesterday update to this version of ESS, Thunderbird failed to start. Can someone confirm this?
     
  2. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,794
    Location:
    Texas
    That appears to be the case. XP home, SP3

    EDIT: I unchecked Email client protection, and Thunderbird started . I rechecked Email client protection, and Thunderbird now starts.
     
    Last edited: Apr 1, 2009
  3. Pepi74

    Pepi74 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    22
    I also noticed that Thunderbird will start correctly if receiving mail. If there is no mail, Thunderbird dont start.
     
  4. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,794
    Location:
    Texas
    This seems to be a bug.
     
  5. Pepi74

    Pepi74 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    22
    Hope this will be fixes ASAP :)
     
  6. no_idea

    no_idea Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    83
    Same problem here on several PCs (XP and 2000) with the german version of ESS 4.0.417.0.

    Disabling the Thunderbird add-in instantly cures the problem so does starting Thunderbird in safe-mode.

    My temporary workaround is to replace the eplgTb.dll by the previous version 4.0.314.0 (using the Microsoft DaRT CD) and all is well again.

    There definitely seems to be an issue with the Thunderbird plugin from 4.0.417.0
     
  7. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    We'll check it out, at least I haven't seen yet on our systems nor have been reported the issue from other source than this thread.
     
  8. Pepi74

    Pepi74 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    22
    Only workaround is to get open Thunderbird, and dont close it. On previous version all was right, and no problem at all (ok, firewall is another story) :mad:
    So this is problem only in latest ESS. 4.0.417
     
  9. no_idea

    no_idea Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    83
    well, today - uups, make that yesterday - I have submitted a (lengthy - at least by the looks of it ;)) "Kontakt Formular" from my PC - so there ought to turn up "another source" pretty soon.

    When looking into this, please give Thunderbird at least 2 chances not to start - by my experience the issue occurs only from the second start onwards.

    As I take it, Pepi74 is trying to tell you the same story.
     
  10. stevenz

    stevenz Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    74
    same here.
    i unchecked integrate into Mozilla Thunderbird,
    and rebooted.
    this seems to have fixed the problem.
    regards
    Steven
     
  11. a3_alin

    a3_alin Registered Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Posts:
    59
    Location:
    Romania
    I got the same problem. mail does not open when I did the update from v4 ess (4.0.417.0). I have vista ultimate 32...
     
  12. stevenz

    stevenz Registered Member

    Joined:
    Jan 24, 2008
    Posts:
    74
    i thought i may have been wrong,so i checked integrate into Mozilla Thunderbird again.
    the second time i went to open Thunderbird,it wouldn't open.
    so i unchecked it,logged off,back on,and bingo.
    Thunderbird opens ok.
    regards
    steven
     
  13. Pepi74

    Pepi74 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    22
    So in one case or another it is a bug and I hope this will be fixed soon :)
     
  14. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Actually, a fix is already being tested ;)
     
  15. Pepi74

    Pepi74 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    22
    You are fast man!!
    But since there is a lot problem with V4, I back to V3 of ESS.

    And one more thing (non related to this bug)- V4 od ESS is strongest AV ever.
    And that is big, very big plus for V4!
     
  16. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    Could you be please more specific as to what other problems you are experiencing with v4?
     
  17. Pepi74

    Pepi74 Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    22
    Firewall was not issue (in mine case) 1045 module works ok
    Thunderbird failed to start - this is first
    Document protection cannot be started from windows menu ( because mine english is bot so good, maybe will be best to put small movie on youtube)
    But first give me that patch so I can move back to V4. :)
    Then I will report anything I found (first i will check is anybody posted issue before)
     
  18. no_idea

    no_idea Registered Member

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Posts:
    83
    Any chance of getting my hands on the fix? ;)
    (I know how to replace the locked eplgTb.dll)
     
  19. robl27

    robl27 Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Posts:
    5
    I did the email client protection disable and nadda... TB won't start. Is there a beta out I can install?

    -Rob
     
  20. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,794
    Location:
    Texas
    Right click on the ESET tray icon, disable the firewall momentarily, and see if ThunderBird opens. Then re-enable the firewall.
     
  21. robl27

    robl27 Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Posts:
    5
    had everything disabled and TB isn't loading. the only way it loads is if i kill it entirely.

    -Rob
     
  22. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,794
    Location:
    Texas
    Okay Rob. ESET is addressing this problem.
     
  23. robl27

    robl27 Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Posts:
    5
    make sure they know the problem happens in vista, i may decide to go back to an earlier TB..

    Thanks, Rob
     
  24. robl27

    robl27 Registered Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Posts:
    5
  25. patch

    patch Registered Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Posts:
    178
    Same problem here, windows 2000

    This helps

    No help for me
     
Thread Status:
Not open for further replies.