Eset smart security 4.2 not loading on startup win7 64bit

Discussion in 'ESET Smart Security' started by Rabb, Mar 23, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rabb

    Rabb Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Posts:
    3
    My Eset no longer loads with windows. Both modules are set to load. I checked the services to make sure. No the tray icon is not hidden it doesn't load the main program at all.

    This is a pretty new install of windows 7, same problem occurs with another computer. Both computers have win7 64bit.

    In order to load the program I have to run the exe file.

    Any ideas how I could fix this? Ive done the obvious things I can think of checked running services and startup options, uninstalling/reinstalling Eset. Possible this is related to a Microsoft update?
     
    Last edited: Mar 23, 2011
  2. JesusV

    JesusV Former ESET Support Rep

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    93
    Rabb,

    When you guy into the System Configuration Utility, do you see egui checked at all?

    Does this happen after a reinstall as well?

    Let me know

    Regards,

    Jesus
     
  3. STRYDER

    STRYDER Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Posts:
    99
    Sounds like something may be blocking it from start up since you uninstalled and reinstalled. This is very difficult to troubleshoot without an ESET Sysinspector log. I recommend contact your local ESET office for more assistance.

    If you are in the US or Canada submit a support request @

    http://www.eset.com/us/support/contact

    You will be asked to submit an ESET Sysinspector log. ;)

    Pro Tip:
    make sure you use the same email addressed you registered your product with because ESET makes sure your license is valid before they assist. :thumb:
     
  4. Rabb

    Rabb Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Posts:
    3
    Yes it is checked, that was one of the first things I checked.
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,375
    Do you get an error when you attempt to run egui.exe manually?
     
  6. Rabb

    Rabb Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Posts:
    3
    Nope no error

    Digging into event viewer, there are a few ID 7001 errors. So now if I can figure out how to fix this error. I will probably be able to fix Eset as well.
     
    Last edited: Mar 24, 2011
  7. JesusV

    JesusV Former ESET Support Rep

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    93
    You have a PM
     
Thread Status:
Not open for further replies.