Eset smart security 4.2 not loading on startup win7 64bit

Discussion in 'ESET Smart Security' started by Rabb, Mar 23, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rabb

    Rabb Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Posts:
    3
    My Eset no longer loads with windows. Both modules are set to load. I checked the services to make sure. No the tray icon is not hidden it doesn't load the main program at all.

    This is a pretty new install of windows 7, same problem occurs with another computer. Both computers have win7 64bit.

    In order to load the program I have to run the exe file.

    Any ideas how I could fix this? Ive done the obvious things I can think of checked running services and startup options, uninstalling/reinstalling Eset. Possible this is related to a Microsoft update?
     
    Last edited: Mar 23, 2011
  2. JesusV

    JesusV Former ESET Support Rep

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    93
    Rabb,

    When you guy into the System Configuration Utility, do you see egui checked at all?

    Does this happen after a reinstall as well?

    Let me know

    Regards,

    Jesus
     
  3. STRYDER

    STRYDER Registered Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Posts:
    99
    Sounds like something may be blocking it from start up since you uninstalled and reinstalled. This is very difficult to troubleshoot without an ESET Sysinspector log. I recommend contact your local ESET office for more assistance.

    If you are in the US or Canada submit a support request @

    http://www.eset.com/us/support/contact

    You will be asked to submit an ESET Sysinspector log. ;)

    Pro Tip:
    make sure you use the same email addressed you registered your product with because ESET makes sure your license is valid before they assist. :thumb:
     
  4. Rabb

    Rabb Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Posts:
    3
    Yes it is checked, that was one of the first things I checked.
     
  5. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,410
    Do you get an error when you attempt to run egui.exe manually?
     
  6. Rabb

    Rabb Registered Member

    Joined:
    Mar 23, 2011
    Posts:
    3
    Nope no error

    Digging into event viewer, there are a few ID 7001 errors. So now if I can figure out how to fix this error. I will probably be able to fix Eset as well.
     
    Last edited: Mar 24, 2011
  7. JesusV

    JesusV Former ESET Support Rep

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Posts:
    93
    You have a PM
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.