Eset security suite keeps saying failed to read firewall configuration

Discussion in 'ESET Smart Security' started by the_sly_dog, Mar 6, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. the_sly_dog

    the_sly_dog Registered Member

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Posts:
    297
    Location:
    The Heart Of London

    Attached Files:

  2. ASpace

    ASpace Guest

    What happened with ESET Tech Support ? Or you haven't contacted them yet

    BTW ... Have you tried removing all your security applications first (those listed in your signature) and then reinstall ESS ... just in case
     
  3. proactivelover

    proactivelover Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Posts:
    840
    Location:
    Near Wilders Forums
    please uninstall ESS this will take 2 or 3 min in uninstalling donot restart window
    after uninstall restart window and manually delete these folder and registry entries
    C OR D:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET
    C OR D:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\ESET
    C OR D:\Program Files\ESET
    AND some registry keys
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Eset
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Eset
    THIS WILL MAKE ESS COMPLETLY REMOVE
    after these work install ESS again and if you have any Network Adapter please enable it then tell us
     
  4. wiak

    wiak Registered Member

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Posts:
    107
  5. shansmi

    shansmi Registered Member

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Posts:
    130
    when deleting the registry entries also look for other AVF programs like AVG, Norton etc... they should all be in the same place...look as well in the program data, program files and apdata directories....they can prevent the install as well if ESS sees another program....also chack the status of both Windows Firewalls if on Vista...

    As far as registry cleaners go, Registry Mechanic by PC Tools s another good one I have been using for years in conjuction with CCleaner...neither have let me down (XP Pro and Vista (business and ultimate)) just be sure to make RM set a restore point before correcting any issues. I let it find anything by its normal program defaults. I usually let RM run and fix until it sees no errors then the same for CC.

    Registry Mechanic is not free but I think it does have an unrestricted 30 day demo...

    For CCleaner, here is how I run it:

    Under the Cleaner App,
    IE, uncheck Recently Typed URLs, Last Download Location and Auto Complete Form History
    WE, uncheck all but Seach Autocomplete
    System, uncheck Start Menu Shortcuts and Desktop Shortcuts
    Advanced, uncheck all but Old Prefetch Data

    Under the Registry App,
    uncheck Unused Fle Extensions and Start Menu Ordering

    After that run both tools in CC and let if fix all the errors until it reports nothing to fix/delete...
     
    Last edited: Mar 8, 2008
  6. the_sly_dog

    the_sly_dog Registered Member

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Posts:
    297
    Location:
    The Heart Of London
    Problem resolved removed eset for good :thumb:
     
  7. ASpace

    ASpace Guest


    and you replaced with ...
     
  8. the_sly_dog

    the_sly_dog Registered Member

    Joined:
    Feb 28, 2006
    Posts:
    297
    Location:
    The Heart Of London
    Kaspersky:thumb:
     
Thread Status:
Not open for further replies.