ESET NOD32 Antivirus v.3.0 doesnt work with VISTA SP1 - Icon turns RED

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by olof_n, Jun 23, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. olof_n

    olof_n Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Posts:
    5
    Hi. I'm having the same problem o lot of users has experienced since installations of Vista Sp2 and Nod4.0. (Maximum security not ensured... etc) https://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=241025&page=5

    However, im using Vista Sp1 and NOD32 3.0, but i have the EXACT very same problem. Is there any help avaliable for me?

    I tried running 4.0 instead but the same problem is there. Also, the fix for v4.0 seems to be out there, but you must download it through the program, and that didnt work for me. Why not just release the patch on the web, so users who cannot download it through the program also can get it?

    I've seriously considered changing anitivirus program since i got Vista, but then again i think NOD32 is the best by far so im giving this a shot before i do so.

    All help is appreciated.

    thanks, Olof
     
  2. Mister Natural

    Mister Natural Registered Member

    Joined:
    May 10, 2007
    Posts:
    225
    Location:
    3rd density St. Louis
    Are you sure it isn't just telling you that you need to install windows updates?
     
  3. olof_n

    olof_n Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Posts:
    5
    Yes, I'm sure - it tells me to reinstall NOD because maximum security is not ensured.
     
  4. WayneP

    WayneP Support Specialist

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Posts:
    339
    Hello olof_n,

    What is the rest of the error? Maximum protection is not ensured is just the header to let you know that there is a problem, but there is more detailed information after that to let you know exactly what the problem is.
     
  5. olof_n

    olof_n Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Posts:
    5
    Screen: http://www.ladda-upp.com/bilder/21286/nod-32

    "Antivirus protection disabled
    A serious error occured while starting real-time system protection. The computer is not protected against threats. The program needs to be reinstalled!"
     
  6. WayneP

    WayneP Support Specialist

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Posts:
    339
    Have you tried uninstalling and installing version 4?

    Try uninstalling and then going through the manual uninstall steps in the Knowledgebase to remove any leftover traces and then either reinstall v3 or v4.

    http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN558
     
  7. olof_n

    olof_n Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Posts:
    5
    yes i tried to install ad run v.4 instead, but the problem is still there.
     
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    I'd suggest creating a log from SysInspector and checking if the eamon driver is loaded. If not, go to the Device manager, enable display of non PnP or hidden devices and try to start it manually. What error do you get?
     
  9. olof_n

    olof_n Registered Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Posts:
    5
    i checked with sysinspector and eamon.sys is loaded.
     
Thread Status:
Not open for further replies.