Error during Backup

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by bestaberlin, Apr 21, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bestaberlin

    bestaberlin Registered Member

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Posts:
    1
    We use Acronis True Image Server with Universal Restore 9.1 Build 3.920

    When we ran the backup, it failed with the following error message.

    1 Information 18.04.2009 04:45 "Alles auf Band" gestartet
    2 Information 18.04.2009 04:47 Partition F: sperren...
    3 Information 18.04.2009 04:47 Vollständiges Backup-Archiv erstellenVon: F:\backup\Backup_Apollo_Vms\...Nach: Bandlaufwerk (CERTANCE ULTRIUM 2)Komprimierung: NormalAusschluss: Durch Ausschlussmaske erfasste DateienKriterium: *.bak, *.~, *.tmp, Vor Überschreiben des Bands fragen: Nein
    4 Fehler 18.04.2009 04:55 Backup von Datei oder Verzeichnis 'F:\backup\Backup_Apollo_Vms\apollo.tib' fehlgeschlagen.
    Fehler beim Lesen der Datei. (0x40001)
    Tag = 0x61F1883FE50B0AF4
    (0x1003EB)
    Tag = 0x14181C22EF45AC01: Wiederholen/Ignorieren/Abbrechen
    5 Information 20.04.2009 09:06 Backup von Datei oder Verzeichnis 'F:\backup\Backup_Apollo_Vms\apollo.tib' fehlgeschlagen.
    Fehler beim Lesen der Datei. (0x40001)
    Tag = 0x61F1883FE50B0AF4
    (0x1003EB)
    Tag = 0x14181C22EF45AC01: Wiederholen/Ignorieren/Abbrechen: Benutzereingabe: Abbrechen
    6 Fehler 20.04.2009 09:06 Fehler beim Lesen der Datei. (0x40001)
    Tag = 0x61F1883FE50B0AF4
    (0x1003EB)
    Tag = 0x14181C22EF45AC01
    7 Fehler 20.04.2009 09:06 Operation mit Fehlern beendet

    Maybe someone had a idea.
    The software runs on a Dell Poweredge 2950, with Windows Server 2003 SP2.

    Regards
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello bestaberlin,

    Thank you for your interest in Acronis True Image

    As it’s English forum it’s better to translate the error message. As far as I understand the issue concerns tape drives and “Error reading file. (0x40001)” error message. Do the following to solve the issue:

    First please eject your tapes.

    - Then rebuild the RSM database (remove the tapes from the tape drive first):

    1. Go to Start -> Run -> services.msc
    2. Locate and stop the Removable Storage service.
    3. Start Windows Explorer, open the 26ystemRoot%\System32\Ntmsdata folder, and then rename the existing files in this folder so that they have an .old file extension, or move the files to a different folder.
    4. Make sure that Removable Storage service startup type set to 'Automatic'.

    - Delete the below file:

    \Program files\Common Files\Acronis\Fomatik\tape_archives.fdb

    Then restart the computer. When the Removable Storage service starts, it will create a new RSM database.

    Insert your tapes (they will go to 'Import' pool and should have new GUIDs assigned) and then move them to the 'Free' pool. All the tape backups should be working normally from now on.

    Best regards,
    --
    Dmitry Nikolaev
     
Thread Status:
Not open for further replies.