Emsisoft AntiMalware keeps wanted to restart from an update.

Discussion in 'other anti-virus software' started by nine9s, Apr 11, 2015.

  1. nine9s

    nine9s Registered Member

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Posts:
    265
    Location:
    USA
    Others are noting it in posts to Emsisoft's forums.

    Anyone experiencing it. Any solution?
     
  2. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,041
    Nothing yet
     
  3. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
    If they can't fix it on their own forums, I doubt you would get any help here as well. I suggest you wait for an update to EAM to fix it.
     
  4. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
    After a reboot, which I posted about in another Wilders thread a short time ago... I am, too, caught up with another request for a reboot.

    ScreenShot_EAM_KPCD_monitor_09.gif ScreenShot_EAM_KPCD_monitor_10.gif ScreenShot_EAM_KPCD_monitor_11.gif
     
  5. Mortal Raptor

    Mortal Raptor Banned

    Joined:
    Oct 6, 2014
    Posts:
    1,013
  6. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
    It seems to have something to do with Bitdefender signature database.
     
  7. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
    "Does anyone of you have debug on and could send their latest a2service_*.log file please?" - Posted by Christian Mairoll in the Emsisoft site about 4 minutes ago.
     
  8. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
  9. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
    Back to normal...

    ScreenShot_EAM_KPCD_monitor_13.gif ScreenShot_EAM_KPCD_monitor_14.gif ScreenShot_EAM_KPCD_monitor_15.gif
     
  10. javagreen

    javagreen Registered Member

    Joined:
    May 2, 2005
    Posts:
    96
    @Tarnak, the registry modification prompt is from which app?
     
  11. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
    @javagreen

    No longer developed, System Safety Monitor...but, still works fine on XP...When I saw that SSM popup, I knew something was up with EAM. It was not normal to see that when updating EAM, today.
     
  12. javagreen

    javagreen Registered Member

    Joined:
    May 2, 2005
    Posts:
    96
    Thanks!

    Personally I wouldn't worry about it too much since it's a trusty suite (EMSI). Do you have beta updates enabled? Could be something with the beta updates.
     
  13. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
    I wasn't particularly worried, but I still blocked it...I knew that EAM would still be functional.
     
  14. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,270
    Location:
    England
    http://support.emsisoft.com/topic/17136-eam-9-asks-to-reboot-at-each-update/#entry129696

     
  15. siketa

    siketa Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2012
    Posts:
    2,695
    Location:
    Zagreb, Croatia
    Fixed.
     
  16. WildByDesign

    WildByDesign Registered Member

    Joined:
    Sep 24, 2013
    Posts:
    1,628
    Location:
    Toronto, Canada
    Tarnak, are you running good old Sygate there?
     
  17. Tarnak

    Tarnak Registered Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Posts:
    3,875
    Yes and no....

    I just booted into the snapshot that has OA reinstalled after about 5 years or so since last using the program. My computer is running light, i.e. CPU cycles hardly showing. This is compared to my other snapshots that don't have OA installed.

    Proof is in the pudding! ;)

    ScreenShot_OA_process explorer_State of system_01.gif
     
Loading...