Downloading defs

Discussion in 'SpywareBlaster & Other Forum' started by AlizeZ, Mar 12, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AlizeZ

    AlizeZ Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2005
    Posts:
    38
    Just tried to download def updates to my SB5 and get the following message (on my WinXP and Win7) computers:

    Error Connecting to Update Server
    The server may be temporarily unavailable, or there may be a conflict with firewall software installed on your PC. The update information file may have also gotten corrupted during download.
    Please try again soon.

    What might be wrong? Does anyone know?
     
  2. act8192

    act8192 Registered Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    1,274
    Same thing here on two computers, tried several times today.
    TCPview sees SYN_SENT and there is no connection and no subsequent packets.
    After a long wait, SpywareBlaster closes, and that's that.

    Both computers are XP-Pro.
    One uses Avast free, other - Avira Free
    One uses Kerio, other Sunbelt, port 80 of the update servers allowed in both and always worked without a problem.
     
  3. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,779
    Location:
    Texas
  4. GideonD

    GideonD Registered Member

    Joined:
    Oct 26, 2006
    Posts:
    150
    Same issue here on several computers some running Win7 some WinXP, different locations as well. It's been like this all day. It's definitely nothing to do with my computers. All connections have been checked for conflicts with the firewalls. I downloaded an update last night fine on two of the affected computers so it was working fine then with no changes to anything since that time.
     
  5. marc57

    marc57 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Posts:
    83
    Location:
    St Marys,WV. U.S.A.
    I'm seeing the same thing on two different computers both running Win7 X64.
     
  6. iroc9555

    iroc9555 Registered Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Posts:
    10
    Location:
    Venezuela
    Same here. I have not been able to connect to the update server whole day long. BTW Ron it is not my comp.

    I even tried " Use alternative download method " which it gave signs to connect but at the end show the same message " Error Connecting to Update servers ".

    What's going on ?
     
  7. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    You may want to allow a firewall exception, though it has never been necessary in the large group of people that I know that run SpywareBlaster.

    There is currently a definitions connectivity issue (per screenshot)
     

    Attached Files:

  8. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,779
    Location:
    Texas
    just got that screen. The server is evidently having problems.
     
  9. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    I just rebooted and tried again, Ron - same thing.

    Perhaps the Mod Team should ping javacool to let him know of the issue.
     
  10. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,779
    Location:
    Texas
    Done.
     
  11. siljaline

    siljaline Former Poster

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Posts:
    6,619
    Thanks for this, Ron.
     
  12. javacool

    javacool BrightFort Moderator

    Joined:
    Feb 10, 2002
    Posts:
    3,997
    Hi everyone,

    Thanks a lot for the heads-up. This took a bit to track down (combination of causes, including a DNS mis-hap), but the fix should now be in the process of propagating. Anyone affected should be able to successfully connect to the updating servers again soon.

    Best regards.
     
  13. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi javacool
    Many Thanks, :thumb:
    Can confirm that it back working. :)

    With regards
    Take Care
    TheQuest :cool:
     
  14. marc57

    marc57 Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Posts:
    83
    Location:
    St Marys,WV. U.S.A.
    Working for me also, Thanks.
     
  15. FanJ

    FanJ Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,564
    I was a few days off home. After arriving home today I noticed the problem here too in The Netherlands:

    SpywareBlaster_2013_03_14_1.gif
     
  16. lou666

    lou666 Registered Member

    Joined:
    Mar 14, 2013
    Posts:
    1
    Location:
    United States
    I heard this problem has been solved for others . Mine is still giving me the error message . Anybody else having problems.
     
  17. jwl

    jwl Registered Member

    Joined:
    Mar 15, 2013
    Posts:
    2
    Mine worked yesterday, but having the problem again today.
     
  18. FanJ

    FanJ Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,564
    Problem solved for me today.
     
  19. jwl

    jwl Registered Member

    Joined:
    Mar 15, 2013
    Posts:
    2
    Have just tried again now and it is working again. Seems to be early in the morning that it doesn't work?
     
Thread Status:
Not open for further replies.