Disable NOD32 during backups

Discussion in 'ESET NOD32 Antivirus' started by mceovym, Aug 22, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mceovym

    mceovym Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Posts:
    2
    Hi Everyone I'm wondering if in 4.x there's a way via script or admin tools to disable to on access scanner during our backup procedure?

    Thanks, Mitch
     
  2. Sacles

    Sacles Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Posts:
    372
    Location:
    Belgique
    Hello,

    Click on the icon in the systray >Disable Real‑time protection.

    From this disabling, no protection provided by NOD32.

    Do not forget to activate it again at the end of the backup
     
  3. dmaasland

    dmaasland Registered Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Posts:
    468
    You could try the ESET File Security for Microsoft Windows Server beta, or wait for the final version. This has the new eShell interface which allows for scripting.
     
  4. Jdeane

    Jdeane Eset Staff

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Posts:
    82
    Location:
    UK
    why don't you just exclude the backup software from being scanned instead of disabling the real-time scanner.

    Jon
     
  5. mceovym

    mceovym Registered Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Posts:
    2
    Thanks for all the responses!

    Sacles: I have 68 servers to back-up and would really like the ability to automate it.

    dmaasland: Thanks for the tip I'll have to check and see if we have licensing for ESET File Security when it has a final version.

    Jdeane: Our backup software runs remotely on each server so I don't know if it can be excluded that way.

    With our backup software I can run pre and post scripts that's where I was hoping to disable and then re-enable the ESET service...
     
  6. Sacles

    Sacles Registered Member

    Joined:
    Dec 8, 2004
    Posts:
    372
    Location:
    Belgique
    Hello,

    You did not specify in your request.
     
  7. Jdeane

    Jdeane Eset Staff

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Posts:
    82
    Location:
    UK
    Does the backup software run a local backup agent on each server which can be excluded?
     
Thread Status:
Not open for further replies.