Cyberhawk 1.1.1.3 released

Discussion in 'other anti-malware software' started by QBgreen, Jul 17, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. QBgreen

    QBgreen Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Posts:
    627
    Location:
    Queens County, NY
  2. betauser2

    betauser2 Guest

    You saying it's out of beta?
     
  3. QBgreen

    QBgreen Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Posts:
    627
    Location:
    Queens County, NY
    No, I'm not saying that. Novatix is! :D
     
  4. Chubb

    Chubb Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    1,967
    Hm...I think they need to give some information on the version number and the history of changes of CyberHawk so that new users can keep track of the changes to the releases. They even don't update the press release page. :(
     
  5. Heco

    Heco Registered Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Posts:
    264
    Location:
    Provence, France
    Hi,
    Before installing this new non-beta release (more agressive than the previous ones), it is STRONGLY advised to quit or disable ALL your resident realtime security applications, including anti-virus and firewall. I noticed that once the installation is completed, security protocols in MSDTC are off or disabled (set to zero).
    Cheers,
    Hervé
     
    Last edited: Jul 17, 2006
  6. oddworld

    oddworld Registered Member

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Posts:
    82
    And what does this program do that Ewido & Spysweeper does not?

    This is the first time I've heard of it.
     
  7. bellgamin

    bellgamin Very Frequent Poster

    Joined:
    Aug 1, 2002
    Posts:
    5,648
    Location:
    Hawaii
    This program has caused computer instability for some users. Check THIS BetaFiles web page, and click "View All Reviews" (it's right under the screenshot).
     
  8. Perman

    Perman Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Posts:
    2,160
    Hi, folks: Guess what is happening? v.1.1.2.2. just released! Try @ majorgeeks.com. A lighting speed upgrading indeed. Is it still compatible with KAV 6?
     
    Last edited by a moderator: Jul 18, 2006
  9. Perman

    Perman Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Posts:
    2,160
    Hi, folks: I just d/l this app believing is v.1.1.2.2 but is not, still a 1.1.1.3 so far so good.
     
  10. Chubb

    Chubb Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    1,967
    I tried to use the same download link for 1.1.0.04 to download 1.1.1.3 (not from download.com) and it is also at version 1.1.1.3.
    I think 1.1.1.3 is the official released version.
     
  11. Perman

    Perman Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Posts:
    2,160
    Hi, folks: I had a very bad encounter w/ beta version earlier. W/ this version, i just d/l and install w/o turning off any security app equipped w/ real time scanner (such as outpost, KAV6, ewido plus, blackice and winpatrol plus). Perhaps a little surprise, so far so good, but time will tell.:blink:
     
  12. bcool2

    bcool2 Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Posts:
    83
    Location:
    The Ozarks
    I'd like to see more testing and even more technical data. I've been down this path before. If this is so good why is it free. I'm willing to pay for good. Novatix are the fine folks that brought us ExplorerPlus (the fraternal twin of PowerDesk) file manager. Were they recently purchased and is that why they've now become security experts? I wonder. Even if it's free, still caveat emptor.
     
  13. QBgreen

    QBgreen Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Posts:
    627
    Location:
    Queens County, NY
    Is my face red! :oops: After running this program for a while, I have to say it's no keeper. Without going into detail, it reminded me of a sociopathic Prevx. Uninstallation therapy was indicated and performed. :p
     
  14. Chubb

    Chubb Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    1,967
    Confusion o_O o_O

    p800494-1-aboutnovatixrf4.jpg

    Are they the same? o_O
     

    Attached Files:

  15. QBgreen

    QBgreen Registered Member

    Joined:
    Jan 1, 2005
    Posts:
    627
    Location:
    Queens County, NY
    I have (more than) enough experience to know better than to jump on the "whoopee" bandwagon too soon. I shan't do it again with anything! :blink:
     
  16. betauser2

    betauser2 Guest

    Well it's running fine at the moment, the noticeable difference between the previous release is that you now have to be part of the (Cyberhawk) community if you want updates.

    I still aint 100% sure how this works (white/black lists?, updates etc), but it isn't obtrusive in any way at the moment, nor is it causing any cpu spikes.

    So I'll keep it until I learn of any reason to the contrary.
     
  17. bcool2

    bcool2 Registered Member

    Joined:
    Nov 12, 2005
    Posts:
    83
    Location:
    The Ozarks
    I believe they are one in the same - but I see the confusion. ExplorerPlus 6 caries the Novatix Corporation label. There is some kind of relationship whatever it be. Incidentally I noted that Cyberhawk's Novatix Corp. was allegedly formed only in 2005. This confusion leaves me a bit uneasy.

    I'll pass, thank you.
     
    Last edited: Jul 22, 2006
  18. EASTER.2010

    EASTER.2010 Guest

    I used at least 2 beta versions they both finally expired. Great App IMO.

    No conflicts with other protection apps and intercepted intrusions (ALL Forced) even before programs like System Safety Monitor and the like (Launch Monitor).

    I only recently returned from a few months of travel and downloaded the latest version but not yet installed it but if it performs as well or better than before then i have no problem trusting my active online units security to it.
     
  19. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    I got the same hang ups as with last version, even without geswall, so uninstalled.
     
  20. screamer

    screamer Registered Member

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Posts:
    921
    Location:
    Big Apple USA
    I had Cyberhawk installed since ~April. Went through two betas. Quick to respond on system changes, light on resources. All in all an excellent app.
    About two weeks ago my machine started acting kinda funky, slow or no response when clicking icon, had to do power re-boots. Did a repair re-install of OS. All seemed OK for that day. Next day, same stuff happened. Had to re-install OS, repair re-install wouldn't work. Corrupt config.sys. This time I left off a few installed security apps. SpyBot S&D, Ad-Aware, A2, SocketShield & Cyberhawk. Friday I decided to try Cyberhawk again. SSM alerted that CH was about to change a file and would have control of my system (sorry don't remember which file) I allowed it. Same O same O, Slow Icon response, required power re-boot...
    That was it for Cyberhawk. I'm sure it'sa system dependant thing though since so many people use it w/ no problems whatsoever.

    ...screamer
     
  21. EASTER.2010

    EASTER.2010 Guest

    Well then if the latest CyberHawk release is proving out that unstable then they have obviously made some not-so-reliable changes.

    Personally my own systems and configs preferred the earlier BETA's without so much as a fuss but reports like the above is definitely cause for serious reservations if stability and problems are that evident.

    I'l take a seat to the side and see what others might be finding for the time being. SSM and a few others have things on my end well under control and the last thing anyone needs is some sudden disruption upsetting a trustworthy security balance or worse.

    Thanks for the heads up.
     
  22. korb

    korb Registered Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Posts:
    150
    Location:
    singapore-thailand
    running soomthly here with jetico,ssm :)
     
  23. Perman

    Perman Registered Member

    Joined:
    Nov 23, 2005
    Posts:
    2,160
    Hi, folks: I have this baby for almost one week, so far so good. As someone has said on another forum, and I quote,"a new kid on the block, the one to watch.".However, One issue makes me very very uneasy , that is, user has to join their community for providing some sort of private info, the trade off is getting its updates. Is this a SAFE exchangeo_O? o_O
     
  24. RadicalEdward

    RadicalEdward Registered Member

    Joined:
    Jul 19, 2004
    Posts:
    64
    How does this differ from prevx?
     
  25. aigle

    aigle Registered Member

    Joined:
    Dec 14, 2005
    Posts:
    11,047
    Location:
    Saudi Arabia/ Pakistan
    Prevx dose much much more than CH. U can add it to Prevx on ur system if ur sytem resources allow.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.