Cybergenic Shade-sandbox tool

Discussion in 'sandboxing & virtualization' started by co22, Oct 4, 2015.

  1. co22

    co22 Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Posts:
    253
    Location:
    router
    reviewed by softpedia

    http://www.shadesandbox.com

    today i found it on softpedia,and not tested yet
     
    Last edited by a moderator: Oct 4, 2015
  2. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    780
    I notice that, although it says Freeware on the Softpedia page, the image/screenshot shows a 'purchase' and 'activate' button on the software here
     
  3. co22

    co22 Registered Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Posts:
    253
    Location:
    router
    yes .installer ask for email name surname for sending activation key.but i don't received key!
    however i am unable to run it.i get failed to load plug-in error
     
  4. ichito

    ichito Registered Member

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    1,485
    Location:
    Poland - Cracow
  5. Arcanez

    Arcanez Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Posts:
    396
    Location:
    Event Horizon
    it doesn't seem to have the in depth configuration options like Sandboxie does, however I like the simplicity of this program. Also I like the drag and drop feature. I think Shade offers a more comfortable way to choose if you want to run a program sandboxed or not. It's just a matter of dragging things in and out of Shade. I would like to see a review of this against some malware. Like a shade protected browser running some malicious urls...

    The app looks promising. However I don't like the data grabbing even in the free version...

    So I tested the app just a little bit: You'll get a splash screen every time you boot up your computer when Shade is installed. Also there are some weird bugs currently. If you want to open up the GUI you 'll have to click on the tray icon. If you click on the desktop icon or on the startmenu icon you'll open another instance of the program and you'll see two tray icons. Currently you can't shut down the program. You'd have to kill all of its processes instead. Launching programs within Shade is really slow currently. Also the purple border around any program running "shaded" has some visual bugs depending on the program. In Opera for example you can see the purple border glitching on the left side of the screen. Also within the gui you'll have to click on a small button first if you want to see your programs in Shade. That small button doesn't make any sense at all because if you don't click on it all you'll see is a blank window basically without anything to do there.

    Hopefully they are going to fix these issues soon. This could be a nice little standalone sandbox after all.
     
    Last edited: Oct 5, 2015
  6. sdmod

    sdmod Shadow Defender Expert

    Joined:
    Oct 28, 2010
    Posts:
    780
    Thanks Arcanez for testing and letting us know. Shade sounds like it needs a bit more work yet.

     
  7. Peter2150

    Peter2150 Global Moderator

    Joined:
    Sep 20, 2003
    Posts:
    17,040
    Gosh anyone attempting this has a huge uphill climb to catch Sandboxie. Between the time in the past and the power of Invincea, it will be tough.
     
  8. ArchiveX

    ArchiveX Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Posts:
    1,015
    To reach Sandboxie, it needs a lot of improvement...;)
     
  9. Arcanez

    Arcanez Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Posts:
    396
    Location:
    Event Horizon
    it doesn't have to reach Sandboxie in functionality. However I agree that it needs a lot of improvement.
     
  10. ArchiveX

    ArchiveX Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2014
    Posts:
    1,015
    Why Not?
    Then, why using it instead of using with Sandboxie?
     
    Last edited: Oct 7, 2015
  11. Mister X

    Mister X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    1,764
    Location:
    Mexico
    I agree completely with you @ArchiveX
    I think Cybergenic Shade to get a "star program" status, it needs to be as flexible as Sandboxie and even more. But above all it needs to be fast non-laggy and highly compatible. I believe Russians can do it, yep why not.
    As a matter of fact I've always asked for a Sandboxie substitute and maybe this could be the one?
     
  12. J_L

    J_L Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    8,516
    Just an alternative people, don't expect it to meet or surpass SBIE in quality. I will add to the list later once I have more free time.
     
  13. Ilya

    Ilya Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Posts:
    15
    Hi @sdmod, Softpedia should change the screens soon/
     
    Last edited: Oct 7, 2015
  14. Ilya

    Ilya Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Posts:
    15
    Hi @co22, please, write to support@cybergenic.co your email that you put during registration, we will check it. Thank you!
     
    Last edited: Oct 7, 2015
  15. Ilya

    Ilya Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Posts:
    15
    Guys,
    GUI is a week part, for sure. But, hopefully will chane it in some nearest future. Concerning this button Shade - there supposed to be more buttons for the other products, that are not created yet :) (our platform allows to develop security related products - http://www.cybergenic.co/#!platform/c1wmj).
     
    Last edited: Oct 7, 2015
  16. Mister X

    Mister X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    1,764
    Location:
    Mexico
    Well I do expect this program to meet and surpass Sandboxie one day. Even though I love Sandboxie, I love more the concept itself: sandboxing. And above all I love changes, for better obviously, and if this Russian firm can do it better (performance and compatibility) I would be more than grateful.
     
    Last edited: Oct 7, 2015
  17. Brummelchen

    Brummelchen Registered Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Posts:
    1,732
    I think - from a first picture - it would be more like BufferZone.

    anyway the website is awfull, totally crap behind x sites, frames and scripts.

    dropped.
     
  18. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    8,026
    Location:
    The Netherlands
    Of course I don't expect it to be as good as SBIE straight away, but it's still kinda exciting to see a new sandboxing tool. I wish the developers a lot of success. :thumb:
     
  19. Ilya

    Ilya Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Posts:
    15
    Hi,
    Please, don't be shy to express yourself and share your thoughts what you think should be improved! :) Your opinion is very important to us, so we can make Shade better. And, please, feel free to ask questions.

    Ilya,
    Cybergenic
     
  20. sukarof

    sukarof Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2004
    Posts:
    1,714
    Location:
    Stockholm Sweden
    Looks interesting. When I put my Opera shortcut into shade the startup of the browser takes 15-20 seconds though
     
  21. Ilya

    Ilya Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2015
    Posts:
    15
    On my home Win7 it takes about 4 sec. "unshaded", and about 8 sec. "shaded". We will check other OS versions. Thank you!
     
  22. Arcanez

    Arcanez Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Posts:
    396
    Location:
    Event Horizon
    even 8 seconds is way too long for an app to run sandboxed.
     
  23. Rasheed187

    Rasheed187 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    8,026
    Location:
    The Netherlands
    Yes I agree, this is unacceptable. I have also read about Shade on another forum, and looks like there is still quite some work to do.
     
  24. sukarof

    sukarof Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2004
    Posts:
    1,714
    Location:
    Stockholm Sweden
    Thanks, I understand that this is a developing project so I understand that everything is not perfect from the beginning :) unshaded opera takes less than 3 seconds to bring up my home screen fyi. But I have quite powerful machine.
     
  25. sukarof

    sukarof Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2004
    Posts:
    1,714
    Location:
    Stockholm Sweden
    Hi Ilya
    I downloaded a software installer (Secuna PSI) while shaded and executed it. It installed normally and is still installed after I uninstalled Shade sandbox. Have I misunderstood something? Isnt it supposed to prevent installation while sandboxed, or at least sandbox the installation?

    I use "Internet Download Manager" that catches all downloads, redirects the downloaded file to another drive and executes it from there, and I executed the installer from within that program. Maybe that bypass Shade Sandbox?
     
Loading...