Computer lags when backup occurs

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by diehardfan, Apr 25, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. diehardfan

    diehardfan Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Posts:
    26
    My setup: Acronis True Image Workstation 9.1 on 4 computers which have only Remote agents only and a Server on the same network with Management console and Backup Server installed.

    Only one of my computer lags (mouse stutters, audio stutters) during a schedule backup, all the computer have same hardware specification and all using Windows XP pro. Is this normal? How come only one computer is effected?

    Thanks
     
  2. jmk94903

    jmk94903 Registered Member

    Joined:
    Jul 10, 2004
    Posts:
    3,329
    Location:
    San Rafael, CA
    If the stuttering computer has the same amount of memory as the others, then it's odd. But, does the stutterer have any software running that is not on the others? Antivirus, antispyware or firewall? If it is trying to do other jobs while TI is also running, that could account for the problem. See if TaskManager shows other applications or processes running that are not on the others.

    If nothing shows up, try uninstalling and reinstalling TI on that machine.
     
  3. diehardfan

    diehardfan Registered Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Posts:
    26
    Thanks jmk94903 for replying.
    Well all the computers have 2GB and most of the time there is around 1GB free even when TI is running, so I doubt RAM is the problem
    I am using Kapersky, I even stop Kapersky during TI, same no difference. I use spybot and ad-ware for spyware and they are not real-time.
    Good suggestion with regards to Task Manager will definately check that out.
    If all fails I will uninstalling and reinstalling TI.

    Thanks
     
  4. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello diehardfan,

    Thank you for choosing Acronis Workstation Disk Backup Software.

    First of all, please make sure that all components of Acronis True Image 9.1 Workstation, which are Acronis Agents, Acronis Management Console, Acronis Backup Server, Acronis Group Server and Acronis Universal Restore (if installed) was installed using the same build. We recommend that you use the latest build (3887) of Acronis True Image 9.1 Workstation. To get access to updates you should first register your software.

    If you already using the latest build, please create Acronis Report and Windows System Information as it is described in Acronis Help Post on the computer in the question.

    Then submit a request for technical support. Attach all the collected files and information to your request along with the link to this thread. We will investigate the issue and try to provide you with a solution.

    Thank you.
    --
    Aleksandr Isakov
     
Thread Status:
Not open for further replies.