chupacabra removal

Discussion in 'Other Acronis Products' started by zebis, Jul 13, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zebis

    zebis Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2005
    Posts:
    46
    dear acronis,

    upon updating my spyware database today as well as the other day, I noticed a spyware update called chupacabra. After running the spyware removal utility, Chupacabra has shown up many times now. It seems PES8 finds chupacabra and removes it. After rebooting , chupacabra shows up again. and again, and again. is there another method to removing this piece of spyware.

    Please inform me if there is another method of removal


    sincerely,

    zebis
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello zebis,

    Thank you for choosing Acronis Internet Privacy and Antispyware Software.

    First of all please download the latest build (748 ) of Acronis Privacy Expert Suite 8.0. In order to get access to updates you should register account on our site (or just log in if you have already created it) and then register your copy of the product.

    Please accept our apologies for your inconvenience. The issue with Chupacabra has been resolved and the fix will be available in the nearest update.

    Thank you.
    --
    Irina Shirokova
     
  3. zebis

    zebis Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2005
    Posts:
    46
    dear acronis,

    just to let you know that i am using the latest 748 build of PES8. i have noticed that the chupacabra spyware definition was added a few days ago along with another definition as of recent. I think this may be a false positive as there may be a problem with that particular Chupacabra definition. It seems that PES8 finds it and removes it, but upon rescanning immediately after removal it finds it again. Chupa.exe does not show in my starup list or under my process list.

    i have tried this in both normal windows mode as well as safe mode.

    please keep me informed of a possible fix for this issue. i am hoping this is easily fixable.

    sincerely,

    zebis
     
  4. delta77

    delta77 Guest

    I got the same problem here. I even tried to reformat the entire hard drive and resintall Windows XP. Then I installed Version 8 without any updating, and I got no problem after scanning. However I got this threatening CHUPACABRA thing after I tried an update. I am very sure that my computer is totally cleaned and free from any treats and virus.

    I believe there is some sort of bugs here.............
     
  5. dear Irina,I got the same problem here and i am using the latest 748 build of PES8.I think there is some sort of bugs here.What can I do? Thank you.
     
  6. disabled

    disabled Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Posts:
    36
    Location:
    South Africa
    Hi All, Yup I have the same problem I have the latest Build ect must there be a concern about this? afterall it does show up as a Trojan Horse Danger Level 4-Thanks
     
  7. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    The problem with chupacabra is already solved and the new spyware base update with the fix will be available very soon. We are really sorry for temporary inconvinience.

    Thank you.
    --
    Ilya Toytman
     
  8. zebis

    zebis Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2005
    Posts:
    46
    dear ilya,

    Thank you very much for the response. im sure we all look forward to the fix when it becomes available.

    keep up the good work guys.

    sincerely,

    zebis
     
  9. drbugfree

    drbugfree Registered Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    6
    Have the same problem also!! Have really frustrated me. Windows XP Lastest Version, all updates. Running Norton system works, did not pick it up, or did Ad-Aware Pro. Formated Drive! Bought another program that would also suppose to remove this CHUPA (goat sucker) chupacabra but did not pick it in the scan also, So this is telling me that PES8 is causing a lot of people alot of unnessarry GRIEF! I was ready to Format again till I checked the forum. Hope they post the new fixes REAL SOON cause this is !*%@#
     
  10. disabled

    disabled Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Posts:
    36
    Location:
    South Africa
    Thanks looking forward to the fix
     
  11. Titanium 22

    Titanium 22 Guest

    I was just reading in the forum about all the problems and glad I am not the only one with this. I was wondering as to why the hell this would keep showing up on my system after I did a install 5 times and had nothing loaded besides acronis. I love acronis but I am very very pissed off that they would lete something like this slip. This is something that can really freak a person out.

    Hope it gets solved soon.
     
  12. Titanium 22

    Titanium 22 Guest

    I think I have found a solution to the problem, delete the file in the REG under :

    H_KEY_CURRENT_USER
    SOFTWARE
    MICROSOFT
    WINDOWS NT
    CURRENTVERSION
    WINDOWS

    THEN DELETE THE FILE (run)

    This stopped Acronis from finding the file in all my scans.

    hope this helps.
     
  13. drbugfree

    drbugfree Registered Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    6
    Are you sure by deleting run it wont disable anything else? I tried deleting (load) but still comes back.
     
  14. jcrappard

    jcrappard Guest

    I guess I should have come hours ago. I have had the same problems, I googled and been all over the MS site for info on chupacabra. I even been in and changed the registry by doing a renane of where PE claims there is a trojan, then PE doesn't find any problems. As soon as I put the load ley back in (which BTW is blank) PE finds a trojan.
     
  15. jcrappard

    jcrappard Guest

    I did a rename of load to stop the problem, renamed back to load and problem reappeared. I would just leave alone until the fix comes out.
     
  16. justplanebill

    justplanebill Registered Member

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Posts:
    2
    Location:
    Continental US & Canada
    I have had similar experience with Chupacabra like the rest of you.

    What we really need to know is how this trojan horse makes our systems vulnerable.

    What does it do?

    My firewall can't stop it because it does not recognize "Chupacabra".

    According to Google listings, Port 1 UDP is how it accesses the internet so I used my firewall to shut down in/out flows through that port.

    Is this a good temporary fix?

    I hesitate to delete the Registry files. You know, I'm timid.

    What do you all think?
     
  17. jcrappard

    jcrappard Guest

    I have found several internet sites that all have something different on chupacabra, then McAfee and Microsoft have nothing. I wonder if it is a hoax. I think Acronis PE is giving us false positives, wish their tech support would say.
     
  18. Allo,Acronis Support!!! Where are you?
     
  19. jcrappard

    jcrappard Guest

    Com on support tell us either to ignore the chupacabra or what to do. I don't think there is a trojan on my machine and am not sure chupacabra is even valid trogan. MS, Mcafee and Norton know nothing about chupacabra. Also, the update from the 19th didn't change anything.
     
  20. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi, jcrappard and Дмитрий

    I think it is a false positive, [pretty sure] if you read both #2 & #7 above, it was meant to be fixed but as not been. Acronis Privacy Expert Suite should have a way of Quarantining a file to submit, or somebody will trash the system with the FP [delete only] it keeps giving,

    It has giving a FP on TDS-3 since it;s first database and still never been fixed to this day.

    I can ran it just for fun, I can do not consider it a real [my which mean good and one to rely on] Spyware finder and removal program. IMO, I wish Acronis would give the choice to not Install it [the spyware part , I think it is a wast of space.] when we install or update Acronis Privacy Expert Suite.

    There my first moan at a Acronis [part of] Product. which I very much regret having to do.

    Please try fixing and improving it? ie Quarantining, Please Acronis Support.

    Take Care,
    TheQuest :cool:
     
  21. drbugfree

    drbugfree Registered Member

    Joined:
    May 9, 2005
    Posts:
    6
    This is what I found about Chupacabra. Summary: Causes mouse lurch, shuts down windows, formats hard disk, hides/shows the taskbar, gives win 3.x look to machine at startup, etc. For full details go to: eTrust Spyware Encyclopedia, type in Chupacabra in the Search.
     
  22. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello all,

    Please do not delete the "Chupacabra" entry. We will implement the fix in spyware update very soon. Please accept our apologies for your temporary inconvenience.

    Thank you.
    --
    Ilya Toytman
     
  23. TheQuest

    TheQuest Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Posts:
    2,301
    Location:
    Kent. UK by the sea
    Hi, Acronis Support

    Seems like that one FP you will not need to fix ever, as TDS software line has been discontinued.

    Take Care,
    TheQuest :cool:
     
  24. disabled

    disabled Registered Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Posts:
    36
    Location:
    South Africa
    Well, Well this thread is either becoming confusing or rediculous... Some say Delete file Acronis supporter says Don't they are going to sort it out... This in fact was said last Week-end Must be one Helluva Problem because I've just downloaded the latest updates and it's still THERE...
     
  25. Lisa in MD

    Lisa in MD Guest

    Had the same problem!! Keep trying and it says it's still there. Make you a little nervous to work. Thanks for posting. We'll keep checking.
     
Thread Status:
Not open for further replies.