chrome problem

Discussion in 'all things UNIX' started by cet, Jun 2, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. cet

    cet Registered Member

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Posts:
    867
    Location:
    Turkey/İzmir
    I installed google chrome from its page today(deb package).It added its repo automatically and was working.After a reboot there is no chrome icon in the internet section.I cannot start the program.Someone help please!
     
  2. Eice

    Eice Registered Member

    Joined:
    Jan 22, 2009
    Posts:
    1,413
    Known bug in Ubuntu. It was fixed for me after I ran a system update - have you tried that?
     
  3. cet

    cet Registered Member

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Posts:
    867
    Location:
    Turkey/İzmir
    My system is up to date.Where can I find the shortcut to start the program.
     
  4. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    Is it listed in Preferences>Main Menu> Internet ? Sometimes just unticking and ticking again puts the s/cut in the menu.
     
  5. linuxforall

    linuxforall Registered Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Posts:
    2,136
    This is a known Chrome bug like their previous one which would slow down the Ubuntu repositories, thankfully they fixed that by now. If you can't find the shortcut, do a sudo apt-get --purge remove google-chrome-stable and also delete the hidden google-chrome folder in Home and install again.
     
  6. cet

    cet Registered Member

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Posts:
    867
    Location:
    Turkey/İzmir
    Ok,this is what I did.I do not know it is right or not.I made a reinstall from the synaptic.Before doing a restart I looked into the properties and found out the command to launch the Google Chrome which is:''/opt/google/chrome/google-chrome %U''
    I added a new item to the main menu-internet .It works.I only miss the colorful icon.
     
  7. Ocky

    Ocky Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    2,677
    Location:
    George, S.Africa
    Preferences>Main Menu>Internet>chrome
    Then browse for a suitable chrome icon, probably in /usr/share/icons/hicolor, maybe in /usr/share/pixmaps. That's how I usually find them when only the 'generic default' is shown in menus
     
  8. cet

    cet Registered Member

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Posts:
    867
    Location:
    Turkey/İzmir
    I found the icon,but how do I replace the default menu item with this one.
    Ok I did it.Thanks.I accidentally found out how to do it.LOL
     
    Last edited: Jun 2, 2010
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.