CCleaner v5

Discussion in 'other software & services' started by anon, Nov 25, 2014.

  1. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    341
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    So CCU is not a must. I'll swap from installed to portable just in case.
    Thanks
     
  2. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    341
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    Unable to download latest portable version 5.36.6278. Majorgeeks download link send you to piriform, piriform portable zip turn up to be an installer.
     
  3. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    17,757
    Location:
    UK
  4. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    4,420
    Location:
    Under a bushel ...
  5. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    341
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    @stapp @paulderdash

    Thanks, your supplied links did work with firefox. Something wrong with Slimjet that keeps redirecting me to the installer.exe download.

    Much obliged.
     
  6. Minimalist

    Minimalist Registered Member

    Joined:
    Jan 6, 2014
    Posts:
    14,449
    Location:
    Slovenia
    No, I didn't say that. I just tried to explain one reason why CCleaner needs to update in response to previous question:
     
  7. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,811
    CCleaner 5.36 Emergency Updater
    https://www.ghacks.net/2017/10/25/ccleaner-5-36-emergency-updater/
    Edit:
    Few minutes ago I was looking the comments in above link and I have to clarify that I'm not the same person with "anon" in article's comments.
     
    Last edited: Oct 26, 2017
  8. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    341
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    Thank you very much. For the moment I'll use the portable that does not have the emergency file, rather than using a version with a deleted file.
    @anon, thank you too.
     
  9. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    does anyone know how to disable the 'Emergency Updater'? see image :) disable.jpg
     
    Last edited: Oct 25, 2017
  10. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    341
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    If by clicking on disable there does nothing, you may have to delete the file inside CCleaner Program files folder.
    See posts,#691-696 As you can see I successfully deleted it there.
     
  11. Dragon1952

    Dragon1952 Registered Member

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    2,312
    Location:
    Hollow Earth - Telos
    I don't have have that emer updater sched task for some reason and i have the latest version.
     
    Last edited: Oct 25, 2017
  12. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,811
    Autoruns.
     

    Attached Files:

  13. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    anon how do you get to that on windows xp pro?
     
  14. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,811
  15. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    I do have that file in the actual CCleaner folder....
     
  16. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    ok there it is!! just remove it?? aout.jpg
     
  17. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    anon, by the thanks cool program :)
     
  18. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,811
    o_O I don't get you.

    Your question was:
    "does anyone know how to disable the 'Emergency Updater'?"
    And my answer:
    You can disable the 'Emergency Updater via Autoruns (autoruns > scheduled tasks > uncheck "CCleaner Update").
     
  19. hayc59

    hayc59 Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    2,843
    Location:
    KEEP USA GREAT
    what i meant was the only place i could find it was the CCleaner program folder, until you directed
    me to autoruns exe and found it in 'scheduled task' :)
     
  20. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,811
    No, just leave it as shown above. ("CCleaner Update" unchecked).
     
  21. VecchioScarpone

    VecchioScarpone Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2015
    Posts:
    341
    Location:
    Down Under the Southern Cross
    #712 @anon
    That is a better way and I have Autorun. Good to know.:thumb:
     
  22. TairikuOkami

    TairikuOkami Registered Member

    Joined:
    Oct 10, 2005
    Posts:
    3,181
    Location:
    Slovakia
    Remove or disable the task, it does not matter, it will be enabled after the next install.
    Code:
    schtasks /DELETE /TN "CCleaner Update" /f
    schtasks /Change /TN "CCleaner Update" /Disable
     
  23. bjm_

    bjm_ Registered Member

    Joined:
    May 22, 2009
    Posts:
    4,069
    Location:
    .
    CCleaner.png
     
    Last edited: Oct 26, 2017
  24. bo elam

    bo elam Registered Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Posts:
    5,995
    Location:
    Nicaragua
    Hi TairikuOkami. I haven't updated CCleaner. Can the update task be deleted or disabled in Task scheduler?

    If it can, it wouldn't matter to me if it has to be done every time I update CCleaner. I just dont want the program to update automatically.

    Bo
     
  25. Mr.X

    Mr.X Registered Member

    Joined:
    Aug 10, 2013
    Posts:
    4,031
    Location:
    Mexico
    Why people don't opt for the portable version? Their life would be much more simple.
    No Emergency Updater inside, in fact no updater prog at all.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.