ccleaner appearance wrong

Discussion in 'other software & services' started by alonewolf1, Aug 30, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13
    hi everybody this is my first post here hope this comes out right
    i am currently using ccleaner 1.41 and although it is working fine my problem is with the appearance it does not look the way it normally should and it is very distracting to use the way it looks now. i uploaded a image to tinypic.com to post a image here to see what i am refering to i dont now if this will work since this is my first attempt at posting a image so here it is :

    4pvybr4.jpg

    if i did do everything right posting my image i circled in red what i would like to get corrected.

    by the way i first notice ccleaner change of appearance in two earlier versions also i have tried several attempts at downloading the software from different websites and i downloaded the slim version of ccleaner (no yahoo toolbar) still no change in appearance.

    i am currently running windows xp sp2

    thanks
     
  2. Climenole

    Climenole Look 'n' Stop Expert

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Posts:
    1,640
    Hi alonewolf1 :)

    Your screen capture shows version 1.41.544 ...

    The most recent version is 2.00.475 (completly rewrited in C++ ...)

    http://www.ccleaner.com/

    Uninstall the old one and install the most recent.

    Tell us if the problem is solve.

    :)
     
  3. Firebytes

    Firebytes Registered Member

    Joined:
    May 29, 2007
    Posts:
    903
    Be aware the 2.0 version is still a beta.
     
  4. cheater87

    cheater87 Registered Member

    Joined:
    Apr 22, 2005
    Posts:
    3,125
    Location:
    Pennsylvania.
    I can't wait to try out 2.0 :D
     
  5. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
    Well worth the wait, if you can wait. I couldn't. Not a big change (other than gui & portability) that I was worried about.
     
  6. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13
    believe me i would love to install ccleaner 2.0 but as firebytes
    said it is still a beta and i have had my share of "beta" experiences so i don't think i wil be doing that.


    but of course once ccleaner 2.0 is finish beta testing and all the bugs if there are any are worked out then yes i will be installing it.

    so until then if i could get some answers to fix the current version it would be greatly appreciated


    thanks
     
  7. farmerlee

    farmerlee Registered Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Posts:
    2,585
    That is a strange occurence, i've never seen that in all the time i've been using ccleaner. As long as its not causing any problems i wouldn't worry too much about it.
     
  8. yankinNcrankin

    yankinNcrankin Registered Member

    Joined:
    May 6, 2006
    Posts:
    406
    No problems here.
     

    Attached Files:

  9. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13
    yeah it is a strange occurance and yes no major problems
    with it that i know of and the software does work as i
    mention before but still very distracting non the less.

    it seems that after looking at the posts so far in this thread
    it seems that i may be the only one having this issue
    with ccleaner therefore is it safe to assume
    its not the software but something going on with my pc.

    does anyone agree or disagree with this logic?
     
  10. Climenole

    Climenole Look 'n' Stop Expert

    Joined:
    Jun 3, 2005
    Posts:
    1,640
    Hi alonewolf1 :)

    Agree.

    Check first if there is an other example of bad display with different programs.

    Then check in the device management for error message about graphic card:
    Start | run | devmgmt.msc

    Check if there's an update for the graphic card drivers.

    Disable as much as possible any "Eyes candy" "personalisations"...

    Hope this help. Let us know.

    :)
     
  11. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
  12. Seer

    Seer Registered Member

    Joined:
    Feb 12, 2007
    Posts:
    1,596
    Location:
    Singidunum
    Hi alonewolf1.

    While it's a shot in the dark, have you changed the default system font DPI from 96 to 120 perhaps (Advanced settings in Display properties)?
     
  13. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13
    ck. other programs all ok. no error mess. in device mgt. and finally no graphic card updates.
     
  14. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13

    tried changing the dpi fonts and no change to ccleaner
     
  15. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    If you go to Display Properties > Appearance > Font Size, is it set to Normal?
     
  16. lucas1985

    lucas1985 Retired Moderator

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    4,047
    Location:
    France, May 1968
  17. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13
    yep its set to normal
     
  18. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
    Not much other than display (flicker on some systems) problems and 64-bit compatibility to fix in this beta, according to their changelog.
     
  19. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    Go to Display Properties > Appearance and try the classic theme or just reapply your current theme.

    Also click on Advanced and check the font sizes; teh fonts in your screenshot look bigger than the ones in yankinNcrankin's.
     
  20. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13
    tried it, no luck as for the fonts in my screenshot and yankin
    Ncrankin's his/her's eyesight is probably better than mine ie the
    larger fonts. or maybe when the image was posted the
    size of the image was made smaller.

    anyways i have been thinking of just trying
    out ccleaner 2.0 wants its
    been officially released and see
    what happens other wise
    i will be looking for a replacement cleaner.

    and thank's everyone for the suggestions
     
  21. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
  22. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
    I thinks its fixed now. I dont see the word beta there.
     
  23. 19monty64

    19monty64 Registered Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Posts:
    1,302
    Location:
    Nunya, BZ
    Thanx...I feel better about installing it now!:thumb: :thumb:
     
  24. alonewolf1

    alonewolf1 Registered Member

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Posts:
    13
    hi

    finally downloaded ccleaner 2.0 and everything seems
    back to normal.

    don't know what the problem was with the older version
    but looks like i will be keeping ccleaner for now.

    later and thanks for all suggestions/help in this thread.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.