Cause of the kernel attach error found

Discussion in 'ProcessGuard' started by Eliot, Jan 26, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Eliot

    Eliot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Posts:
    854
    Location:
    Arkansas, USA
    I just installed the latest ATI Catalyst drivers last nite. I rebooted this morning for the first time since the initial driver reboot that was required. The friggin could not attach to kernel mode driver surfaced yet again. I disabled the two ATI services via the mmc and disabled the start of the ATI tray icon and rebooted. NO problems :D
     
  2. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
  3. Eliot

    Eliot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Posts:
    854
    Location:
    Arkansas, USA
    Thanks Pilli, I have it downloaded. I used to have Bootvis until MS quit offering it on their site. I then found a copy and ran it later(month or so) and thank god for Acronis True Image when I tried to reboot.

    Not implying that version will do the same, however you can take it to the bank I am going to cleanup and make an image prior to using it :D

    Yes, I disable PG on ALL drivers/"services"/AV/AT updates and installs ;)
     
  4. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    For drivers I would use Protection - Disable all protection.
    I have found no need to alter any protections for AV / AT updates KAV or NOD32 :)

    Have fun!
     
  5. Eliot

    Eliot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Posts:
    854
    Location:
    Arkansas, USA
    I do it just like you said :)

    Bootvis was minor increase for boot speed as Perfect Disk already does this :p
     
  6. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    780
    Location:
    West Virginia (USA)
    Eliot might be on to something. I use the ATI latest version too. Kernel mode problem existed until I got the startup in the right location for PG. ATI-PG timing problem/conflict? Wonder if others who have had this problem using the ATI graphics drivers.
     
  7. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi siliconman01, I would rule nothing out that's for sure :)
    My pc's and laptop have nvidia chipsets.
     
  8. Jason_DiamondCS

    Jason_DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Posts:
    1,046
    Location:
    Perth, Western Australia
    I use ATI at work and at home, no problems for me for any version of the drivers or PG. :)

    -Jason-
     
  9. tech-addict

    tech-addict Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Posts:
    71
    I do have ATI drivers / tray icon loaded on this laptop and I'm having the error too. It took me a long time to get the error to stop... But the error only came back after defragging (offline) with Raxco. :(

    Might be ATI or Raxco or... o_O Maybe it's because laptops 2.5" drives boot slower.
     
Thread Status:
Not open for further replies.