Cause of the kernel attach error found

Discussion in 'ProcessGuard' started by Eliot, Jan 26, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Eliot

    Eliot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Posts:
    925
    Location:
    Computer Chair
    I just installed the latest ATI Catalyst drivers last nite. I rebooted this morning for the first time since the initial driver reboot that was required. The friggin could not attach to kernel mode driver surfaced yet again. I disabled the two ATI services via the mmc and disabled the start of the ATI tray icon and rebooted. NO problems :D
     
  2. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
  3. Eliot

    Eliot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Posts:
    925
    Location:
    Computer Chair
    Thanks Pilli, I have it downloaded. I used to have Bootvis until MS quit offering it on their site. I then found a copy and ran it later(month or so) and thank god for Acronis True Image when I tried to reboot.

    Not implying that version will do the same, however you can take it to the bank I am going to cleanup and make an image prior to using it :D

    Yes, I disable PG on ALL drivers/"services"/AV/AT updates and installs ;)
     
  4. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    For drivers I would use Protection - Disable all protection.
    I have found no need to alter any protections for AV / AT updates KAV or NOD32 :)

    Have fun!
     
  5. Eliot

    Eliot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Posts:
    925
    Location:
    Computer Chair
    I do it just like you said :)

    Bootvis was minor increase for boot speed as Perfect Disk already does this :p
     
  6. siliconman01

    siliconman01 Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Posts:
    781
    Location:
    West Virginia (USA)
    Eliot might be on to something. I use the ATI latest version too. Kernel mode problem existed until I got the startup in the right location for PG. ATI-PG timing problem/conflict? Wonder if others who have had this problem using the ATI graphics drivers.
     
  7. Pilli

    Pilli Registered Member

    Joined:
    Feb 13, 2002
    Posts:
    6,217
    Location:
    Hampshire UK
    Hi siliconman01, I would rule nothing out that's for sure :)
    My pc's and laptop have nvidia chipsets.
     
  8. Jason_DiamondCS

    Jason_DiamondCS Former DCS Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Posts:
    1,046
    Location:
    Perth, Western Australia
    I use ATI at work and at home, no problems for me for any version of the drivers or PG. :)

    -Jason-
     
  9. tech-addict

    tech-addict Registered Member

    Joined:
    Dec 21, 2003
    Posts:
    71
    I do have ATI drivers / tray icon loaded on this laptop and I'm having the error too. It took me a long time to get the error to stop... But the error only came back after defragging (offline) with Raxco. :(

    Might be ATI or Raxco or... o_O Maybe it's because laptops 2.5" drives boot slower.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.