Can't update Ewido 4

Discussion in 'ewido anti-spyware forum' started by Yannis, Jul 7, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE
    I still can't update ewido 4. The last time was 28/6/2006.
    Eversince I got the message that failed to connect to server Ewido.
    Please notice that I dont use any firewall, my system has Win XP SP2.
    The manual update does not work either,but that's a known bug.
    What should I doo_O
     
  2. Chubb

    Chubb Registered Member

    Joined:
    Aug 9, 2005
    Posts:
    1,967
    I still have the error failed to connect to the server occassionally these few days, but exiting and restarting ewido get the updater working again.
     
  3. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE
    Thanks but...
    I'm afraid this way does not work for me, for an unknown reason...:'(
     
  4. shoe

    shoe Registered Member

    Joined:
    Oct 31, 2002
    Posts:
    201
    Humm mine auto updated this morning at boot up
     
  5. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE
    I read a post that I could download the whole signature database from a link given by P.Ewido for manual downloading.
    I download the .exe file under the ewido/signatures/ folder and executed it.
    The result was to create many .dat files, I guess these are the signature updates, right?
    I exit and restart the program. It says the last update was in 28 June 06.
    Seems can't recognise the .dat files....I have also do several restarts of my PC with no result.
    Any idea to complete the manual updateo_O
    :)
     
  6. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Correct me if I am wrong but it appears in this duplicate type post concerning that question....it was answered by peter.ewido to your satisfaction....correct ?

     
  7. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE

    Yes it has been answered very well.
    There is no reason for the second one.
     
  8. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Thanks Yannis,

    Are you still experiencing problems in updating the program in regards to "failed to connect to server" ?
     
  9. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE

    I am afraid yes.
    At the moment only manual update works. :'(
     
  10. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    Hopefully I will not duplicate with some of the questions I ask given the fact you may have already been asked these questions in the numerous posts you have made in other threads concerning this matter :doubt:

    1) What happens if you attempt to go to http://update.ewido.net with your browser ?
    2) Are you using a Hosts file and if so have you checked good for any entries dealing with ewido ?
    3) Does this account have Administrator rights ?
    4) Please look in you Program Files\ewido anti-spyware 4.0 folder for a file named error.txt and open that with notepad. Then copy\paste that info to a new post in this thread Please.
    5) Are you experiencing problems with any of your other Security\Privacy software as it relates to update attempts ?

    Bubba
     
  11. GWA

    GWA Registered Member

    Joined:
    May 21, 2005
    Posts:
    59
    Location:
    Albuquerque, New Mexico
    I've noticed that for the last two or three days that the auto update has failed and I have had to manually update, even though the program is set to auto update every 60 minutes. Auto update worked until recently. I checked the logs, as suggested in the previous post, and found multiple entries in the error.txt file of this: "Error, failed to connect to server, Value: 00002741, Position: .\DownloadHttp.cpp, 287" Any idea what has happened? Thanks.

    [Edit: I ran the installer again, over the top, and afterward, I got a bubble saying the automatic update installed successfully. So, hopefully that fixed it.]
     
  12. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE
    Thanks for the post
    1. I see a big e in the site you wrote about.
    2. Where is the Host file located in Win XP SP2?
    3 I have admin rights but the user name is not "administrator", if that matters....
    4. Here is the error.txt file :

    5. I can update normally all other security software, antivirus, antispyware etc.
    I hope it helps
    :)

    ~note....shortened length of error.txt file since they were all either 274D or 2751 values....Bubba~
     
    Last edited by a moderator: Jul 12, 2006
  13. peter.ewido

    peter.ewido former ewido team

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Posts:
    737
    Location:
    Brno, Czech Republic
    Are you using a proxy?
     
  14. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE
    No, I don't.
     
  15. Bubba

    Bubba Updates Team

    Joined:
    Apr 15, 2002
    Posts:
    11,271
    If you are using the FULL version of ewido....to your knowledge are you blocking any akamai servers anywhere in your Security\Privacy software ?
     
  16. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE

    No I don't think so .....
    (sure 99%)
    o_O
     
  17. Yannis

    Yannis Registered Member

    Joined:
    Jan 28, 2006
    Posts:
    56
    Location:
    Athens, GREECE
    Problem solved. Now I can download the upadates automatically....I don't know how it happened ...
     
Thread Status:
Not open for further replies.