Cannot ceate bootable media, can't burn to CD!!!!

Discussion in 'Other Acronis Products' started by verncat05, Feb 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. verncat05

    verncat05 Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    5
    I step through the create bootable media part, put a blank cd in the cd burner and click "proceed". It thinks for about 3 seconds and ejects the blank CD and says "error in burning" and closes. What the heck? Once again, paid for this lowsy program and can't even get it to do it's most basic functions.
    Please help!

    Shawn
     
  2. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Shawn,

    Thank you for choosing Acronis Software.

    There are several workarounds in case you cannot create Acronis Bootable Rescue CD:

    1. Please make sure that you are using a blank unformatted CD-R or CD-RW disc, as other types of media cannot be used to create a bootable rescue CD.

    2. Boot into Safe mode (press F8 when Windows starts up and choose Safe mode to boot into) and then create Acronis Bootable Rescue CD.

    3. Update any third-party CD-writing software installed on the computer to the latest version available for free on its respective web-site.

    4. Uninstall any CD burning software temporarily and then create Acronis Bootable Rescue CD.

    5. If you use Windows XP please uncheck the "Enable CD recording on this drive" box in the "Recording" tab (to get to this tab please right click on the CD-drive in "My computer" and choose "Properties").

    6. One more workaround:

    - Eject any disc from the burner prior to starting the program;
    - Proceed until the program asks for a disc;
    - Insert a disc and then click the OK button to close the tray automatically.

    If none of these tips help then please submit a request for technical support. Attach the information about your purchase of Acronis software (order number, e-mail, where did you purchase our product, etc.) to your request along with the step-by-step description of the actions taken before the problem appears and the link to this thread. We will investigate the problem and try to provide you with the solution.

    Thank you.
    --
    Kirill Omelchenko
     
  3. verncat05

    verncat05 Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    5
    Thanks for the reply. One last question, do I have to do the cloning of a hard drive from the bootable media? Or can I just do it within XP? I need to clone my OS drive and was wondering this. Thanks.

    Shawn
     
  4. verncat05

    verncat05 Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    5
    Well, thanks! Booting into safe mode allowed me to create the bootable cd. I was then able to clone my OS drive wothout issue! WOW. Great product!

    Shawn
     
  5. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello Shawn,

    I'm glad to hear that your issue has been solved.

    Thank you very much for your warm comments.

    Our team worked hard to create a good and reliable software
    that works fine on many computers in the world.

    Thank you.
    --
    Kirill Omelchenko
     
  6. verncat05

    verncat05 Registered Member

    Joined:
    Feb 25, 2006
    Posts:
    5
    Well, job well done on this one! I will most likely be looking into other products by Acronis in the future, based on the success that I have had with Migrate 7.0.

    Shawn
     
Thread Status:
Not open for further replies.