Can someone explain this option in avira:WMI support

Discussion in 'other anti-virus software' started by bollity, May 18, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bollity

    bollity Registered Member

    Joined:
    May 9, 2009
    Posts:
    179
    Enable WMI support. this option is new in version 9.
    I read the help and it says : "When this option is enabled, you can download operating data from AntiVir Premium via WMI".
    I didn't understand what operating data it downloads.someone explain please.
     
  2. bollity

    bollity Registered Member

    Joined:
    May 9, 2009
    Posts:
    179
    sorry, can the administrator please move this to anti virus forum ?
     
  3. robinb

    robinb Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2006
    Posts:
    456
    Location:
    NJ
    ummm this is the anti-virus forum- just look up.
    robin
     
  4. ASpace

    ASpace Guest

    WMI = Windows Management Instrument
    http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Management_Instrumentation
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa384642(VS.85).aspx

    Practically , I suspect that this option will allow the program share data about itselft (share its status with Windows Security Center , for example) . If this option is disabled , Security Center will report that no AV is detected.
     
  5. bollity

    bollity Registered Member

    Joined:
    May 9, 2009
    Posts:
    179
    Thanks for replying.
    For me it doesn't matter if windows recognize avira or not because i disable windows security center and windows firewall too.
     
  6. ASpace

    ASpace Guest

    You are welcome
     
  7. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,721
    Location:
    Texas
    Why would they want to hide something?
     
  8. FRug

    FRug Registered Member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Posts:
    309
    The WMI option is quite handy actually, you can write your own scripts to read the applications status, VDF date, settings etc. This can for example be used in VBScript or pretty much any programming language, writing shiny Vista Sidebar Gadgets, or for administrative purposes as it may even be used remotely if configured properly.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.