C Drive Missing

Discussion in 'other software & services' started by Rainwalker, Dec 22, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    OK....It went something like this. Turned on computer. Monitor went blank. I said "What the ***". Wiggled monitor computer connection plug. Windows appeared, but with message informing me the Operating System could not be found. Not sure the two are related. I repeated what I had said earlier. Did various reboots, safe mode and otherwise. No system restores. Windows unable to fix with repair mode. Under "Computer", thumb drives as others all are showing, but not C Drive. Is there a program I can download and stick on a thumb drive that might restore the drive ? I had recently done a malware scan with a couple of respected programs and they found nothing....maybe a rootkit ?
    Please...no advice about backups. :)
    Win 7/64
     
  2. Cudni

    Cudni Global Moderator

    Joined:
    May 24, 2009
    Posts:
    6,956
    Location:
    Somethingshire
    if you look in Bios is hard drive there?
     
  3. ellison64

    ellison64 Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2003
    Posts:
    2,499
    I had the "operating system could not be found" error on a friends laptop Which had the hard drive cover missing and the hard drive had worked its way out a little.Pushing it back in fixed it.Is it possible you have a faulty hard drive lead connection on your desktop?
    ellison
     
  4. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Greetings Cudni..Unable to to access Bios....Upon bootup I see ' Windows is loading files'. Then I see 'Reboot after selecting proper boot device or insert boot media' etc.
     
  5. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Hello ellison64.....Crap !....I got to thinking about what you have written and remembered that I had recently vacuumed out the case....although I was careful, I was not as careful as I usually am.....I think I moved a capacitor a tad. I then pushed it back. Maybe I ended up shorting something out. Just for the heck of it I moved the sata cables over one.Knew it was a long shot. With them moved over I tried to access Bios as reported. I will move them back to where they probably want to be, attempt to open Bios and report back......UGH
    BTW...Over time I have inadvertently bumped capacitors, moved them back to upright and continued uneventfully down the road of blissful ignorance.
     
  6. Keyboard_Commando

    Keyboard_Commando Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Posts:
    690
    Bios access should come before windows boot up. Are you tapping delete soon as you turn the pc on?
     
  7. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Yes, I understand. The first onscreen activity I see is 'Widows is loading files. This is above a progress bar showing files being loaded. No matter when( before-after or during) I tap F8, F10, F11 or delete I always receive the same message....as shown above in other posting.
    So is there anything that can be done, in terms of downloading a program, that might get things going ?
     
    Last edited: Dec 23, 2010
  8. axial

    axial Registered Member

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Posts:
    477
    Are you turning the power off on your system (aka "hard reset"), rather than just hitting a reset button? I've had occasions where the system needs to be powered off in order to successfully restart. The most recent occasion had the "operating system could not be found" after 2x soft resets, only by turning off the power for approx. 30 seconds would the system actually boot.
     
  9. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Yup.....I thought of that, but it made no difference...I have been having a lot of problems with the OS freezing of late so I did a few disk checks etc and all SEEMED well.....no new software, hardware, bios updates and whatnot, so I kept on keeping on. Whenever those freezes happened I would do a forced hard shutdown, so I think maybe after a number of those the bios went south....who knows. Thanks for getting back. Have a peaceful productive New Year.
     
  10. Noob

    Noob Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Posts:
    6,468
    Do you have a secondary HDD ?
    Check if BIOS is detecting it.
    Or probably not plugged correctly or something is loose so many things xD
     
  11. Keyboard_Commando

    Keyboard_Commando Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Posts:
    690
    Well that's weird that it's not letting you into the bios, though, I have had this happen to me before, I swapped keyboards, cleared CMOS, tried flashing bios ... I did allsorts to try and get into bios but couldn't.

    Might be worth stripping everything to basics (remove all other drives, USB drives especially) and try booting, even try clearing CMOS.
     
  12. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    So how did you finally get it working ? Or did you..............I have long since tried all of your good suggestions ;(
     
  13. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    I'm not saying this fixes anything, simply food for thought. The other consideration, a faulty cable. Ultimately, sounds like the repair shop ....
     
  14. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    Thanks GlobalForce....good info to have....yupper on the last sentence.
    You have a fine New Year.
     
  15. GlobalForce

    GlobalForce Regular Poster

    Joined:
    Jun 30, 2004
    Posts:
    3,581
    Location:
    Garden State, USA
    You too bud - good luck. Lets hope it'll be someone who knows what they're doing.
     
  16. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
    LOL...
     
  17. Keyboard_Commando

    Keyboard_Commando Registered Member

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Posts:
    690
    In answer; No I didn't manage to get it running - I literally tried everything though, it bugged me. It bugged me so much I kept the friggin motherboard for about 3 years figuring one day I'd eventually crack the problem. I never did of course, so i slung it out.

    You might be able to have it fixed on warranty if it's still covered.
     
  18. Rainwalker

    Rainwalker Registered Member

    Joined:
    May 18, 2003
    Posts:
    2,106
    Location:
    USA
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.