BSOD

Discussion in 'ESET Smart Security v3 Beta Forum' started by Klitetools, May 5, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Klitetools

    Klitetools Registered Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    18
    OK guys ESS has been running great for a few weeks now but since yesterday I keep getting the BSOD with this stop error

    RDR_FILE_SYSTEM

    http://img299.imageshack.us/img299/3078/1001232ou4.th.jpg

    this only happens with ESS installed.

    any idea?

    my specs

    laptop C2D 2.16GHz T2600
    2GB of ram
    NVIDIA GeForce Go 7800

    I think its a driver error not sure
     
    Last edited: May 5, 2007
  2. xTiNcTion

    xTiNcTion Registered Member

    Joined:
    Oct 25, 2003
    Posts:
    253

    Microsoft:
    Solutions (from Microsoft):
    To resolve a nonpaged pool memory depletion problem: Add new physical memory to the computer. This will increase the quantity of nonpaged pool memory available to the kernel.

    - If you OS is Windows 2000:
    This problem was corrected in Windows 2000 Service Pack 1.

    - If you installed new hardware recently, remove the hardware and boot again.

    More info on this error:
    HERE
     
  3. Klitetools

    Klitetools Registered Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    18
    not sure what you mean, but I have 2GB of RAM there is no way ESS needs more then that.

    my OS is XP PRO

    last as I mentioned this only happens with ESS, if I run nod32 2.7 and Sygate pro or anything else this does not happen, only when I introduce ESS to the mix can I repeat the error. and sometimes within seconds of boot up and being on the desktop without anything else but ms services and ESS services running I get this error.

    also I thought that epfwtdi.sys belonged to eset.
     
  4. OMEGA_RAZER

    OMEGA_RAZER Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2007
    Posts:
    94
    Location:
    24.24.2.2147
    I know the answer is probably 2 but which service pack is installed?
     
  5. Klitetools

    Klitetools Registered Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    18
    I'm on XP SP2 only change to the laptop in the past 8 month has been testing ESS, no other new software and no hardware.
     
  6. binkko

    binkko Registered Member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Posts:
    10
    epfwtdi.sys looks like a file for the personal firewall of ess.
    i think maybe you have another firewall on your pc,so there is a conflict between the firewall of ess and anther one.
     
  7. Klitetools

    Klitetools Registered Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    18
    that can be a possibility, I do have Sygate on that PC but I had it setup so it would not run with windows and I don't run it with ESS.

    well let me go and do some searching in services and see if there are any running that should not be, I did not know that epfwtdi.sys belonged to the firewall of it, so now this helps me go toward a direction.

    thank you all for your help and thank you binkko for setting the direction, will be back to report if I come up with something.

    THX again to all ;)
     
  8. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    We'll need to get a full memory dump which would shed more light. If you don't know where to configure creation of memory dumps, please drop me a PM.
     
  9. Klitetools

    Klitetools Registered Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    18
    THX Marcos.

    after using a new install file and doing a clean install and then doing a full scan with the nod av since last night its been running fine again.(16 hours)

    I checked my services but no other firewall had any service running, so it was not conflict with another firewall. I just think some how the firewall drivers got corrupt on my laptop.

    IF it does happen again I will read the dump file and post it here also.

    THX again
     
  10. agoretsky

    agoretsky Eset Staff Account

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Posts:
    4,032
    Location:
    California
    Hello,

    Is another software firewall application installed on the computer, even a disabled (inactive) one?

    Regards,

    Aryeh Goretsky
     
  11. Klitetools

    Klitetools Registered Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    18
    there is no services or proccesses running for another firewall but yes there were other firewalls installed.

    however after that last post with a fresh install file and a clean install it has not happened since.
     
  12. agoretsky

    agoretsky Eset Staff Account

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Posts:
    4,032
    Location:
    California
    Hello,

    Can you please install ESET Smart Security Public Beta 1a and report back if the problem occurs with that service release?

    Regards,

    Aryeh Goretsky
     
  13. Klitetools

    Klitetools Registered Member

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    18
    thank you

    I have not had the chance but I'm sure I will find some time today to install it, but the problem has not happened anymore with beta 1 but I'm looking forward to beta 1a, if it happens I will be sure to post back.

    THX again
     
Thread Status:
Not open for further replies.