Bork Tuesday, Any Problems Yet?

Discussion in 'other software & services' started by Daveski17, Nov 12, 2014.

  1. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    32,306
    Location:
    U.S.A.
    Page42, you're welcome! This time, I'll update later today, given Woody's advice. Take care.
     
  2. FanJ

    FanJ Updates Team

    Joined:
    Feb 9, 2002
    Posts:
    3,407
    I was just curious and did run it (before installing the Security Only update and the other updates).
    Some comments:
    See related post from April 2018 : https://www.wilderssecurity.com/threads/bork-tuesday-any-problems-yet.370217/page-161#post-2750725
    1.
    The file C:\Windows\Logs\PCIClearStaleCache.txt was not changed.
    2.
    There was a change in version number of the file C:\Windows\System32\drivers\pci.sys
    See screenshot and compare it to the one I gave in that post in April 2018

    MS_2019-05-15_01.png
     
  3. itman

    itman Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Posts:
    7,515
    Location:
    U.S.A.
    It appears to me Microsoft has made some recent changes to Win 10 1809 in regards to Windows Updating. To begin with, auto Windows Updating on Windows 10 has never worked right on my build. Checked for reason at various times and could never find out why. No problem with manual Windows Updating, just auto updating.

    Yesterday to my utter surprise, I received Office 2010 auto updates. Today at first cold boot when Windows checks for updates, I auto received all yesterdays bork Tuesday updates. It definitely appears to me Microsoft has already made silent system changes for the upcoming 1903 Feature Upgrade. Which brings up the point as to whether we will really have the option to defer the 1903 Feature Upgrade as Microsoft promises?
     
  4. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,948
    This one installed twice on my 1903 here.... after that, it stopped. So no big deal. But weird.. :)
     
  5. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,068
    Location:
    USA
    Yeah, it's prompting me a second time for the same update. They need to get their act together. This has been in testing for weeks.
     
  6. Brian K

    Brian K Imaging Specialist

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Posts:
    10,124
    Location:
    NSW, Australia
    This "double installing" has been happening for many months. I now expect it to happen.
     
  7. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,948
    Yep, now that I think about it, I think it has happened to me before... I just don't remember which version or when... Seems like it should be simple to prevent something like that...
     
  8. Beyonder

    Beyonder Registered Member

    Joined:
    Aug 26, 2011
    Posts:
    395
    Just installed the latest Windows Insider Slow build. Seems to be running great! Only like 4 changes though, none of them really affecting me.
     
  9. act8192

    act8192 Registered Member

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    1,588
  10. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    32,306
    Location:
    U.S.A.
    act8192, you're welcome! Take care.
     
  11. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    5,794
    Update=
    ------------------
    The same note is written now in KB4494441 article (Known issues):
    https://support.microsoft.com/en-us/help/4494441/windows-10-update-kb4494441
     
    Last edited: May 16, 2019
  12. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,068
    Location:
    USA
    Interesting. I have not seen this until yesterday and now all of the 1809 and 1903 builds are doing it.
     
  13. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,948
    That's interesting too. I have a 1809 build which didn't double install, while the 1903 build did. It almost seems kinda random...
     
  14. itman

    itman Registered Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Posts:
    7,515
    Location:
    U.S.A.
    No double Win Updates install issues on my Win 10 x(64) 1809 build. In fact, I haven't had one since upgrading to 1809.
     
  15. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    115
    Location:
    Brooklyn, NY
    This is peculiar, though. I wanted to test-drive the 1903 via the Insiders Slow Ring. What started happening was the machine was restarting twice almost all the time but boot and shutdown were normal. Tried sfc, dism, reset, etc. Since I had not updated the NVIDIA graphics driver and there were issues with that in 1903 resulting in hotfixes, I went back to 1809 but the problem followed me there. :mad:. I replaced my SSD and double-restart is gone. Betcha there's a link there with those having that double-install issue.
     
  16. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,068
    Location:
    USA
    Are you thinking it is SSD related? Interesting thought. I can say that the ones I know for a fact did this do all have SSDs. I will check a machine that does not and see if the issue exists there.
     
  17. Kerodo

    Kerodo Registered Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Posts:
    7,948
    I do have an SSD, but like I said above, there was no double install on 1809, only 1903.
     
  18. plat1098

    plat1098 Registered Member

    Joined:
    Dec 19, 2018
    Posts:
    115
    Location:
    Brooklyn, NY
    No, not at first. My issue happened after the initial 1903 had a cumulative update to bring it to xxxxx.55. I think something got corrupted during the application of the update, when machine restarted to apply it. Never an error or warning, just when clicking "restart" the monitor would do dark, then dots would spin, monitor goes dark again and power message flashed, then machine properly restarted. Nothing fixed it: sfc, nixing Fast Startup, etc, etc.

    Also, "glad" to see there was Microsoft's acknowledgement of the Night Light problem and NVIDIA drivers, that did it for me with 1903. I have a Samsung nvm-e SSD in an M.2, it's hard to say exactly where the issue lodged itself, quite honestly. The SSD could be coincidental....or not.....:)
     
  19. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,747
    It happened to me for the first time, version 1809 here...
     
  20. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,747
    No SSD here.
     
  21. RangerDanger

    RangerDanger Registered Member

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Posts:
    59
    Location:
    Boston
    All this makes me wonder if all MS employees do is play games all day.LOL.
     
  22. xxJackxx

    xxJackxx Registered Member

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Posts:
    5,068
    Location:
    USA
    Ok, good to know. I didn't get the opportunity to look at any other PCs today. Now I won't bother.
     
  23. paulderdash

    paulderdash Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Posts:
    3,478
    Location:
    Under a bushel ...
    Also happened here on an ancient HP Intel Atom N550 with no SSD!
     
  24. Osaban

    Osaban Registered Member

    Joined:
    Apr 11, 2005
    Posts:
    4,747
    https://www.techradar.com/news/wind...nfusion-by-apparently-installing-itself-twice

    It is not a mistake, it is a multi-stage installation KB4494441.
     
  25. JRViejo

    JRViejo Super Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    32,306
    Location:
    U.S.A.
    Windows May Hang for Sophos Users After Installing May Updates by Lawrence Abrams.

    Re: https://community.sophos.com/kb/en-us/134117
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.