Bootable Rescue not possible !

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by HHM, Dec 30, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. HHM

    HHM Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Posts:
    4
    Hallo forum !

    Got TI-7 in a mag ,... and updated to ver 10 to use DVD´s

    Unfortunately when I press "Create bootable rescue media" just nothing
    at all happens, every other button seems to work, but not this, also no
    error message, just nothing,...

    I did try to remove TI-10 and reinstall ,... but still the same

    Hope for a little help thanks

    HM
     
  2. Ralphie

    Ralphie Registered Member

    Joined:
    Oct 8, 2006
    Posts:
    952
    Location:
    Florida
    Can't help with the CD creation problem, but be aware that using optical media for direct backups is a painfully slow process. Restoring from them is just as slow and may involve frequent disc swapping that seems endless if the backup image is on several dvds.

    If you have access to another computer try the Rescue cd creation on it.
     
  3. dld

    dld Registered Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Posts:
    480
    Everyone has their computer set up differenty; also I'm using ATI9.0.3677.

    Firstly, when I click on Start\All Programs\AcronisTrueImage I get the following options:

    http://services.arnit.net/images_to_go/users2/ScreenShot0641306161230.jpg

    If I click on Bootable Rescue Media Builder I eventually get this screen:

    http://services.arnit.net/images_to_go/users2/ScreenShot0651307331230.jpg

    Could you tell us if you can get to this screen or one that is similar?
     
  4. HHM

    HHM Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Posts:
    4
    Hi ,.... thanks for the reply

    No it is EXACTLY that screen I miss

    And it doesn´t matter if I try, like you, to go directly by "start" menu
    and choose "bootable rescue media builder" ,... OR,.... I try to get
    there througt main-menu "create bootable rescue media" ,... in both
    cases absolutely nothing happens ,.... no messages either

    I did try to reinstall several times + repair etc etc

    Ver 7 did alow me to create a boot-disc but not ver 10 build 4.871

    (latest version I just downloaded) ,... (XP sp 2 fresh install),...

    Henrik
     
  5. foghorne

    foghorne Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Posts:
    1,389
    Location:
    Leeds, Great Britain
    OK. It is possible that TI is throwing a hissy fit at one of the candidate boot devices. Do you have any removable disks plugged in. If so unplug them and try again.

    Do you have any strange USB devices such as dongles which might appear as if they are storage devices when they are not really.

    If you have removed all those - try disabling your DVD/CD drives and try again.

    F.
     
  6. dld

    dld Registered Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Posts:
    480
    I would Private Message Acronis Support and ask them to give you a link to a downloadable ISO image of the Rescue CD which you could then burn yourself.
     
  7. HHM

    HHM Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Posts:
    4
    No removables, no USB devices at all,.... (but need these later),....

    like said fresh install ,... only a 30 GB C: system-drive,

    and it worked withe version 7 !!!

    did try to disconnect the DVD-drive but still the same thing

    Thanks for the help

     
  8. HHM

    HHM Registered Member

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Posts:
    4
    Yes I guess I have to do that, I guess this one is universal for all machines,
    also I guess that the one I created in version 7 is not usable with ver 10

    Anyway very disapointing I did pay online tonight to get the systems up
    running with the DVD-recording possible tomorrow, now I am stucked,
    and the failure is almost redicules ,.... the build is not quite new so I even
    considered if I had missed on the serial-number and ended up in some
    restricted "demo-version-mode" but now I did reinstall 3 times with same
    result, and I get "succesful install" message everytime

    thanks for the help
     
  9. foghorne

    foghorne Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2005
    Posts:
    1,389
    Location:
    Leeds, Great Britain
    if you need a work around in the short term you might want to look at Bart PE.

    F.
     
  10. bodgy

    bodgy Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2005
    Posts:
    2,387
    Location:
    Qld.
    Did you uninstall v7 before installing v10?

    Might be worth installing v10 via the custom install and physically check the media builder components.

    Colin
     
  11. Richard Urban

    Richard Urban Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Posts:
    8
    Are you using Roxio's Easy CD/DVD Creator (Easy Media Creator) or Nero?

    If you are, you have to exit Roxio's Drag to Disk or Nero's InCD module. If these modules are running the boot CD creation will fail without any reason as to why!

    Shut down these modules and try again.
     
  12. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello HHM,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    We are sorry for the delayed response.

    Could you please clarify if you selected typical, custom or complete installation of Acronis True Image 10.0 Home? If custom installation was used, clarify if "Rescue Media Builder" component was selected.

    Please explain your step-by-step actions which you took that led you to this issue. Please create a screen shot of all your steps, if possible. Also create Windows System Information as it is described in Acronis Help Post.

    Then submit a request for technical support. Attach all the collected files and information to your request along with the link to this thread. We will investigate the problem and try to provide you with a solution.

    Thank you.
    --
    Aleksandr Isakov
     
Thread Status:
Not open for further replies.