Boot Acronos 11 from USB HD

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by 509eagle, Jan 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. 509eagle

    509eagle Registered Member

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Posts:
    5
    This is driving me crazy. I have followed the instructions and made a USB pen drive of Acronis. Then made the image of that, and put in on external USB HD.

    I have tried the HD on several systems, all boot from it with the expception of one. But that one will boot from the USB Thumb drive.

    When I try to boot form the USB HD, it tells me "missing oeration system" I have tried this on 2 different PC of the same make and model. Same result. I have upgraded the BIOS on one. and tried changing setting in the bios.

    Is it possible that system does not like the USB HD, I have tried 2 different USB HD, when I hit F12 to select the boot device I want, it does ID the drive by make and model. So i know the BIOS see it.

    Help, I am out of options that I can think of.
     
  2. MudCrab

    MudCrab Imaging Specialist

    Joined:
    Nov 3, 2006
    Posts:
    6,481
    Location:
    California
    If the USB drive boots properly on some computers and not on others, the drive is most likely setup correctly and the computer is just having a problem with it.

    You could try booting using one of the Grub4DOS methods.
     
  3. 509eagle

    509eagle Registered Member

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Posts:
    5
    I would think that the drive is set up right, as it works on several other computers.

    I have tried 2 HDs, may try a WD Passport.

    The PC im having issues with is a IBM M51 8141.
     
  4. 509eagle

    509eagle Registered Member

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Posts:
    5
    just to let anyone know that trys this, he 3rd Ext USB did work, a WD Passport.

    So some PCs are picky about what type of drive they will boot from
     
Thread Status:
Not open for further replies.