Black Screens of Death fix for Windows Vista SP1 and XP SP3

Discussion in 'other software & services' started by mikepossy, Apr 18, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mikepossy

    mikepossy Registered Member

    Joined:
    Jan 29, 2008
    Posts:
    5
    A new issue has been discovered that is causing Windows Vista SP1 and XP SP3 to display Black screen of Death.

    The Windows version affected by this problem is Windows Vista Business ,Enterprise,Home Basic,Home Premium,Strater,Ultimate,and all the 64-bit edition , Windows Vista SP1,Windows XP Home,Proffessional, Windows XP Service Pack 3.
     
  2. Texcritter

    Texcritter Registered Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Posts:
    1,985
    Location:
    Teesside, North East England
    enlighten me
     
  3. WSFuser

    WSFuser Registered Member

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Posts:
    10,632
  4. stapp

    stapp Global Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2006
    Posts:
    7,308
    Location:
    England
  5. Texcritter

    Texcritter Registered Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Posts:
    1,985
    Location:
    Teesside, North East England
  6. EASTER

    EASTER Registered Member

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Posts:
    5,634
    Location:
    U.S.A. (South)
    Thanks for the warning.

    I'll be sure now to keep with what works.
     
  7. Hairy Coo

    Hairy Coo Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Posts:
    1,486
    Location:
    Northern Beaches
    I have been running XP SP3 now for several months and NOT one black,blue or purple screen .

    Actually,even though its still RC Beta,I have it running well.

    Sure it only applies to a tiny minority and in any case,there is a hotfix available from Microsoft.

    So why the panic?
     
  8. Huupi

    Huupi Registered Member

    Joined:
    Sep 2, 2006
    Posts:
    2,024
    Hairy, did you notice any differences after the SP3 patch,there quite some who complain their rigs slowing down with it.
     
  9. Hairy Coo

    Hairy Coo Registered Member

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Posts:
    1,486
    Location:
    Northern Beaches
    Hi Huupi,

    As a matter of fact-it feels exactly the same as 2-no performance difference at all as far as I can see.
    The only issue Ive had,probably not even to do with 3,is that CoreTemp doesnt seem to be measuring accurately.
     
  10. lucas1985

    lucas1985 Retired Moderator

    Joined:
    Nov 9, 2006
    Posts:
    4,047
    Location:
    France, May 1968
    Maybe some changes in APIs.
     
  11. AKAJohnDoe

    AKAJohnDoe Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Posts:
    989
    Location:
    127.0.0.1
    I have running Windows Vista Home Premium since June 2007 and Windows Vista Home Premium SP1 since March 2008.

    I have only seem one "Screen of Death", although it was Blue, and directly attributable to Comodo firewall.
     
  12. AKAJohnDoe

    AKAJohnDoe Registered Member

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Posts:
    989
    Location:
    127.0.0.1
    Pffffttttttthhhh!

    Never saw any on Vista before SP1; none since.

    Spam. FUD. Ban the OP.
     
  13. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,798
    Location:
    Texas
  14. Dark Shadow

    Dark Shadow Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Posts:
    4,553
    Location:
    USA
    Wow what timming for this post,I just walked away from my pc vista sp1 for about ten minutes the time the screen saver comes on, to return to a black screen.No screen saver,No mouse respone,No key stroke response.first ever issue with vista. So is this what there talking about?Well any ways, I followed the you tube suggestion and I am crossing my fingers here not to see this again.
     
    Last edited: May 4, 2008
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.