Beta testing With XP Home Edition

Discussion in 'ESET NOD32 v3 Beta Forum' started by WilliamP, Jul 22, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    How many of you guys checking out the new Beta have Xp Home? It would help if it was posted what you are running so us chicken hearted folks will know the compatability is ok.
     
  2. flyrfan111

    flyrfan111 Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2004
    Posts:
    1,224
    Using XP Home, it locked up on the first restart and had to restart again, but seems fine now, a tad bit slower than before but still much better than when I trialed KAV 5 a month or so ago.
     
  3. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,770
    Location:
    Texas
    XP home here. No problems so far and I notice no speed drop.
     
  4. jmschwartz

    jmschwartz Guest

    Same results . . . no speed drop and no error screens. My firewalls are router-based (NAT) and "stateful."

    Regards,
    Jim
     
  5. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    Thank you all for the replies. The reason for my concern was the update to 2.0009 . It messed me up good. Took a while to straighten out that mess.
     
  6. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Ahhhh that's been a while now, you can safely update to the new release. I completely forgot about that, until a client asked about it yesterday, and now you :D Once burnt, twice shy ;) Fully understand...

    Cheers :D
     
  7. Graystoke

    Graystoke Registered Member

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Posts:
    1,502
    Location:
    The San Joaquin Valley, California
    I decided this morning to give the beta a try. Hey, no guts, no glory. ;) :D I'm using it with XP Home. No problems so far. It take a couple of more minutes to do a scan than with NOD32 2.0009, but on big deal. :)
     
  8. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    Thank you my friend. Believe me I have nothing but good wishes for NOD.
     
  9. bsilva

    bsilva Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Posts:
    238
    Location:
    MA, USA
    I also to am using the new beta. I also used it while playing online games. No speed slowness, and no BSODs. I guess tomorrow will be the big test at work.
     
  10. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    Is it best to uninstall and re-download or just update?
     
  11. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    Let us know how you go...

    Cheers :D
     
  12. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    I and a few others have just loaded straight over the top without any problems...

    Hope this helps...

    Cheers :D
     
  13. ronjor

    ronjor Global Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2003
    Posts:
    57,770
    Location:
    Texas
    I uninstalled, deleted the Eset folder in program files and reinstalled.
     
  14. WilliamP

    WilliamP Registered Member

    Joined:
    Jun 1, 2003
    Posts:
    2,201
    Location:
    Fayetteville, Ga
    Thank you for the reply.
     
  15. Blackspear

    Blackspear Global Moderator

    Joined:
    Dec 2, 2002
    Posts:
    15,115
    Location:
    Gold Coast, Queensland, Australia
    This is probably the better way to do things...

    I have been just loading Beta over original and then Beta over Beta ever since...

    Cheers :D
     
    Last edited: Jul 22, 2004
  16. 0pium_Dealer

    0pium_Dealer Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Posts:
    106
  17. snowbound

    snowbound Retired Moderator

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Posts:
    8,723
    Location:
    The Big Smoke
    Hi 0pium_Dealer :)

    I accidentally replied to your post through edit.

    That's why your post has my answer in it now. :oops:

    Sorry about that.

    It's been that kind of day.... ;)


    snowbound
     
  18. Mele20

    Mele20 Former Poster

    Joined:
    Apr 29, 2002
    Posts:
    2,495
    Location:
    Hilo, Hawaii
    I wonder if this beta is more for XP than earlier OSes? I had W98SE give general protection faults twice both when uninstalling the old version and then when installing the new beta. I haven't put this latest beta on my XP box but did have earlier betas on it and never had problems with the uninstall of the earlier version and install of the beta. Eset says to uninstall before installing the beta so why are you guys not doing that?
     
  19. Eliot

    Eliot Registered Member

    Joined:
    Aug 8, 2003
    Posts:
    854
    Location:
    Arkansas, USA
    I did that the other day on another forum that I am a mod @ and couldn't believe myself
    :D :D ;) :D
     
  20. bsilva

    bsilva Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Posts:
    238
    Location:
    MA, USA
    It happens to the best of us. :)

    Edit: forgot smiley face.. :)
     
  21. snowbound

    snowbound Retired Moderator

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Posts:
    8,723
    Location:
    The Big Smoke
    That's not the best of it...

    0pium_Dealer, could u please repost your second question as when i quoted, it was removed. :eek:

    Lesson learned, never post when u are being distracted. ;)


    snowbound
     
  22. manOFpeace

    manOFpeace Registered Member

    Joined:
    Feb 1, 2003
    Posts:
    716
    Location:
    Ireland
    I beta tested with XP Home. All went smoothly enough. I forgot to update first time and took about 2 mins longer. Updated and re-run and oddly enough it only took about a min longer. I thought with the update it would be longer again.
    I have one negative point and maybe it can be disabled, haven't checked yet.
    The d/load progress box in bottom right corner gets quite big, at one point it had 10 progress bars running at once. Must have been about 3 inches high at one stage.
    I was reading about installing and it said to remove even the old ESET folder in Program Files. Also that scan problem in AMON where it is always scanning
    BOClean is still there.
    Overall I like it and should be able to live with the little problems until hopefully there will be a fix. ;)
     
  23. 0pium_Dealer

    0pium_Dealer Registered Member

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Posts:
    106

    :D

    No probs. Do we use our regular U/N and P/W for the beta? Are you only interested in XP Home result and not Pro.
     
  24. Marcos

    Marcos Eset Staff Account

    Joined:
    Nov 22, 2002
    Posts:
    14,374
    You use your regular user/pass, the trial versions of beta do not require them for update.

    For those who mind the download status windows popping up beneath the system tray - you can turn off the display of them by unticking the appropriate check-box on the advanced tab in IMON setup:
     

    Attached Files:

Thread Status:
Not open for further replies.