Backup hangs on Operation Progress (Preparing)

Discussion in 'Acronis True Image Product Line' started by AnthonySilveira, Jul 18, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AnthonySilveira

    AnthonySilveira Registered Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Posts:
    1
    I just installed Acronis True Image 10 Home on my Dell Dimension computer using Windows XP Pro and I when I try to make a backup of my computer c: drive to Maxtor USB One Touch II drive using maximum compression creating a new full backup of approx. 17gb it goes to the page showing the progress of the backup and nothing happens except it says "preparing". I wait 45 minutes and still nothing happens. Can anyone help me?
     
  2. thomasjk

    thomasjk Registered Member

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Posts:
    1,477
    Location:
    Charlotte NC
    Try using "Normal" compression which is the default.
     
  3. Acronis Support

    Acronis Support Acronis Support Staff

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Posts:
    25,885
    Hello AnthonySilveira,

    Thank you for choosing Acronis Disk Backup Software.

    Please make sure that the Acronis Scheduler 2 Service is started and both schedhlp.exe and schedul2.exe processes are running (use Windows Task Manager).

    Please note that you can run the schedhlp.exe and schedul2.exe (\Program Files\Common Files\Acronis\Schedule2) manually in Windows Task Manager (File->New Task) or do the following:

    - Download schedmgr.exe application;

    - Start the Command Prompt from Start -> Programs -> Accessories menu;

    - Run the following command in the folder you saved the file to: schedmgr.exe service start

    Please also see this post for some more details.

    If the problem persists, please follow instructions in this post

    Thank you.
    --
    Marat Setdikov
     
  4. edmundlp

    edmundlp Registered Member

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Posts:
    2
    Same thing. Resolved by rebooting a second time after initial install.

    Happened again on another server. Reboot this time did not work. Solved by booting from the Acronis Recovery CD.
     
    Last edited: Aug 22, 2007
Thread Status:
Not open for further replies.