Av's that don't nag

Discussion in 'other anti-virus software' started by tekkaman, Oct 16, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tekkaman

    tekkaman Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Posts:
    164
    I think I started a topic like this before and it got deleted. This is not a VS b thread. I just want to know what free avs don't nag to buy a full version that's all.
     
  2. trjam

    trjam Registered Member

    Joined:
    Aug 18, 2006
    Posts:
    9,057
    Location:
    North Carolina
    MSE and Avast 5
     
  3. tekkaman

    tekkaman Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Posts:
    164
    Wasn't Avast using a popup to buy full version while updating ?
     
  4. RejZoR

    RejZoR Registered Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    No, AVIRA does that. avast! doesn't nag about anything.
     
  5. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    very true and awesome.
     
  6. progress

    progress Guest

    I agree :)
     
  7. Fuzzfas

    Fuzzfas Registered Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Posts:
    2,753
    The only pop up you will see from Avast when updating, is a small pop up window in the sys tray area, informing you that it performed its automatic update of signatures and it will auto-hide in a few seconds.

    Avast is great because:

    1) has no nag screens , even if it's free.
    2) Runs very light (specially if you use just standard shield).
    3) It's very good at its job.
     
  8. thanatos_theos

    thanatos_theos Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Posts:
    540
    Although in Avast Home 4.8 there is an advert on the Shield options window. It is not nagging but is implying/offering you to upgrade to Pro. The advert disappears for a short time after a program update though.
     
  9. RejZoR

    RejZoR Registered Member

    Joined:
    May 31, 2004
    Posts:
    6,426
    That ad banner was just a test.
     
  10. simisg

    simisg Registered Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Posts:
    410
    Location:
    Greece
    comodo not nag
    spyware terminator with clam antivirus not nag
     
  11. firzen771

    firzen771 Registered Member

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Posts:
    4,815
    Location:
    Canada
    lol i think the TS wuld like at least a competent AV though...
     
  12. guest

    guest Guest

    Yes but no. :) - Not if you ask your best friend (Google or something ;)) how to avoid that! :D
     
  13. tipstir

    tipstir Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Posts:
    830
    Location:
    SFL, USA
    Just a couple of tweaks and nags are gone in Avira PE. Outpost, AVG they have nags or ads or whatever.
     
  14. Boost

    Boost Registered Member

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Posts:
    1,293
    Agree,takes a whopping 3 minutes to disable it :D
     
  15. Saraceno

    Saraceno Registered Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Posts:
    2,404
    You could always go with one of the above mentioned, and a-squared free.

    Doesn't scan real-time, but it can right-click scan for a second scanning option (or first in my case :) ). You can update it manually, but Kees has posted before how to update it automatically when logging on, or through Windows task manager.
     
  16. tipstir

    tipstir Registered Member

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Posts:
    830
    Location:
    SFL, USA
    Also that splash screen when it boots up too! :D
     
  17. rogervernon

    rogervernon Registered Member

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Posts:
    289
    Yep, I'm happy with Avira free, with splash and nags disabled AND set to update very two hours!
     
  18. tekkaman

    tekkaman Registered Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Posts:
    164
    Thanks for your replies ^^ I can install Avast on my clients and they won't feel unprotected. I have a question about Avira. Does the free version still have update problems. I heard they were slower. And the other question is. How to disable the ads in Avira ? And I guess the method changes everytime there's a new version right ?
     
  19. progress

    progress Guest

    Here you can find the poll :)
     
  20. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,619
    Location:
    Toronto Canada
    Sorry but you and ance are at least partially wrong as you cannot purchase MSE.;)
     
  21. Fajo

    Fajo Registered Member

    Joined:
    Jun 13, 2008
    Posts:
    1,812

    Google my friend Google.
     
  22. JRViejo

    JRViejo Global Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Posts:
    20,921
    Location:
    U.S.A.
    tekkaman, you started this thread with a valid question and now you have changed the subject, asking about Avira while mentioning Avast.

    I'm not going to close this thread, but if it veers away from your original question, it will end up closed as per Policy. You are in control of your thread, don't let it happen.

    JR
     
  23. thanatos_theos

    thanatos_theos Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Posts:
    540
    You're right. The ad has not returned. I though it will re-appear sometime after the update to build 1356. Thanks for the info.
     
  24. Xander_Tan

    Xander_Tan Registered Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Posts:
    1
    NOD32 cant remove Trojan/agent/Gen!U,Trojan/agent/Gen!D?Only Window Defender dectect it
     
  25. thanatos_theos

    thanatos_theos Registered Member

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Posts:
    540
    Hi there Xander and welcome to Wilders!

    No AV detect 100% of threats. I suggest you create a thread here.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.