Avira

Discussion in 'other anti-virus software' started by JerryM, Apr 16, 2013.

  1. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
    RTFM...... =
    Also in User Manual, PDF page 153:
    http://www.avira.com/documents/products/pdf/en/man_avira_free_antivirus_en.pdf
    .
     
  2. ance

    ance formerly: fmon

    Joined:
    May 5, 2013
    Posts:
    1,359
    Are the update servers for the free version still crippled? A few months ago updates failed and failed. :doubt:
     
  3. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    Would you explain in detail
    what your problem when update Avira?
    what error messages appear inside the update log/report files?
     
  4. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    Well the xVDF has been release to public test for android last year
    I can say it reduce as much as possible of the loading time and scanning speed in android version
    if I change my governor inside android kernel of my phone,it can have an surprise speed also
    How long have we wait for releasing the xVDF for Windows and Mac

    I still have some question about xVDF
    what does it means of maxium 256 vdf files....
    and How does the cache work?
    does it will reduce the detection?
     
  5. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
    2009 = 4 -> 32
    2014 = 32 -> 256

    --------------------------

     
    Last edited: Jan 1, 2014
  6. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
    Last edited: Jan 1, 2014
  7. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    For this type of reply
    Just wish Avira can release the browser security replacement of (avira searchfree toolbar) as soon as possible
    However after a while ago,no news for the v2 version which support firefox and ie
    sometime the Avira URL-Cloud in the ABS did a bit worse than chrome buildin Google malware url filter
    I don't know why they didn't improt the browser security to opera
    Nowadays opera use the same engine and extension platform as chrome it's did...
    it should compatibles and easier to import it for opera
     
  8. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,751
    Location:
    Toronto Canada
    Is the new toolbar to be designed by Avira on the horizon?
     
  9. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
    AFAIK, Avira Browser Safety (ABS): Still in Beta phase.
    https://www.wilderssecurity.com/showpost.php?p=2281431&postcount=735
    -------------------------
    Avira Free:
     
    Last edited: Jan 4, 2014
  10. testsoso

    testsoso Registered Member

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Posts:
    138
    try to download avira 14.0.2.344 [Beta], but after install it shows still as
    14.0.2.286 [Stable]

    what's wrong here?
     
  11. Sprocket

    Sprocket Registered Member

    Joined:
    Dec 24, 2012
    Posts:
    75
    I had the same thing happen here a couple days ago. Maybe the folks at Avira are releasing the new version to different geographies over time?
     
  12. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
    You can find the answer in Avira BetaCenter
     
  13. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
  14. KaptainBug

    KaptainBug Registered Member

    Joined:
    Dec 26, 2013
    Posts:
    484
    Yes its redirecting
     
  15. m0unds

    m0unds Guest

  16. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    Last edited: Jan 15, 2014
  17. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    I"m still thinking is the dns rediection instead of site hijacked redirection
    if the Avira Site DNS detected you are from us it will redirect to softnoic
    if others it will promote the same link hosted by avira itself...
     
  18. mlopes

    mlopes Registered Member

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Posts:
    3
    Location:
    Portugal
    Goodmorning to all

    Some minutes ago i had a talk with support about a license i bought for 3 pcs. Some days ago i had acknowledge that buying 1 license was enough for all the computers we had at home, knowing that, i felt a litle bad because i spent more money than i really needed.
    unfortunately they were relutant in solving my problem saying that the reseller had all the information regarding new license terms, now i ask, me as a customer dont have to know that right, and from the moment that a client as a valid point ( and yes my point is valid) they should try to get things solved.
    I spent the money for 3 pcs when i could spent a litle less and have the same protection, now you tell me its just 4 or 5 €, ok but since its not much they should solve the problem fast.
    Sorry for being so long but i am a litle upset with the answear from support and probably because of this i wont renew license when time comes.
     
  19. The Hammer

    The Hammer Registered Member

    Joined:
    May 12, 2005
    Posts:
    5,751
    Location:
    Toronto Canada
    I wonder if the outcome would have been better if you had purchased directly from Avira instead of using a reseller?
     
  20. mlopes

    mlopes Registered Member

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Posts:
    3
    Location:
    Portugal
    One of the first sentences he said was the next time buy directly from avira website lol
    Now i can not choose the place where i buy from??!!
     
  21. FleischmannTV

    FleischmannTV Registered Member

    Joined:
    Apr 7, 2013
    Posts:
    1,094
    Location:
    Germany
    You have to solve that problem with the reseller. From my point of view Avira's statement is perfectly reasonable. They won't be able to issue you a refund because you didn't buy the license from them. Further, it is highly probable even the reseller won't have to accomodate you, but that depends a lot on the respective contract law (in particular: the contestation of the contract on the grounds of error), terms of sale and the reseller's own goodwill.
     
  22. mlopes

    mlopes Registered Member

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Posts:
    3
    Location:
    Portugal
    But i didnt said nothing about a refund with support, i dont want a refund.
    To solve this situation all i said was to add some extra days to my current license and i would be happy with that, however support said that they could not do it, very strange
     
  23. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
    =
    Softronic
    Softonic
    ---------------------------------
    ask crapware.......
    partnership with Softonic.......
    :thumbd: :thumbd: :thumbd:
     
    Last edited: Jan 18, 2014
  24. aaa839

    aaa839 Registered Member

    Joined:
    Oct 11, 2012
    Posts:
    253
    Location:
    Hong Kong
    Avira is not the only one to choose partnership with softonic as their minor download server provider
    The partnership of minor server should like that:
    Download Minor partnership is Customer pay the money to the minor server provider and let them to store your package on their site
    nor the minor server provider payback the money to the customer!
    You can see the some of the software site vendor
    they will choose other minor downloading server too,Softonic is just one of them,others such as Majorgeeks,Cnet,etc.
    this is to reduce the traffic impression with their server]
    you can call is minor download server,otherwise it just let the server become slower and slower
    started at few years now!,downloading speed from Avira server just become slower month by month,due to the increasing of huge among data and Avira users downloading request!, partnership for Minor server is a suitable and right way to do solve this problem!
    otherwise the server will get down or unavailable easily!
    because it can bypass and reduce the traffic among of the original Avira server,please know that,this problem is affect all the world users! partnership will not getting much money as you think,their help of your products is very few,
    Please think one question!
    Will you say you want those US users have a huge slow downloading speed which affect alL around of avira users including Europe and Asia from the Avira Germany server or Use an minor server which can provide a acceptable speed for us USers?
    All in All,ASK will removed!
     
    Last edited: Jan 19, 2014
  25. anon

    anon Registered Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Posts:
    6,752
    Four answers:

    1) I don't think so, but I can't prove it.

    2) Did I said anything about money? So don't tell me what I was thinking .

    3) What I prefer is a note/popup/info (i.e.: "you are redirecting to abcde... web page") before the redirection occurs. So simple.
    And let me to judge if i want to go there or not.

    4) "will".....
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.